Rubén Peris: “L’espectacle està garantit”

Foto: Volta Ciclista a Catalunya
Foto: Volta Ciclista a Catalunya

Peter Sagan és l’últim corredor que s’ha afegit al pilot confirmat per a l’edició número 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que compta amb grans noms del panorama internacional com Chris Froome o Thomas De Gent, Alejandro Valverde i els catalans Marc Soler i Enric Mas. Tots ells garanteixen que la prova que assoleix el títol de centenària donarà molts bons moments de cursa, també gràcies al traçat que ha definit l’organització i malgrat les restriccions que s’aplicaran per minimitzar el risc de contagi. El president de la Volta, Rubén Peris, se n’ha mostrat totalment convençut en declaracions a Ràdio Calella, on també ha parlat de com preveu que sigui la relació futura amb Calella a partir de l’extinció del conveni que ha portat l’etapa inaugural aquí en els últims 9 anys.z

Peris ha explicat que la pandèmia ha obligat a redefinir la logística de la prova per tal d’aïllar els corredors i els equips, separant-los del públic. Però que això no restarà atractiu a la prova perquè els ciclistes són altament competitius.

Tenir l’escalf del públic a les sortides i arribades, el corredor ho notarà. Però esportivament no els afectarà, ho veiem a les curses que ja s’està fent. Qui vegi la retransmissió per televisió, comprovarà que els esportistes s’hi esforcen com sempre. L’espectacle esportiu està garantit.

Un dels principals objectiu del protocol per garantir la seguretat de la Volta és que corredors, equips i organització estiguin dins d’una bombolla que els protegeixi davant dels contagis. Això també es traslladarà dins dels establiments hotelers que els allotjaran mentre duri la competició.

Als hotels, els equips estan separats per plantes, menjaran per separat i a la sortida i arribada creem una bombolla tancada. Malauradament haurem de mantenir distància entre corredors i públic, i els mateixos organitzadors; com se’ns demana també en la vida normal.

El president de la Volta Ciclista a Catalunya explica que l’operatiu de la prova mobilitza unes 850 persones. Cinc hotels de Calella obriran per acollir-los en una estada que serà més llarga que en edicions anteriors. Faran 5 nits aquí.

Normalment veníem diumenge però aquest any, per compartimentar les bombolles i habituar-nos, arribem demà i dormim aquí la nit de dissabte, diumenge, dilluns i dimarts, quan hi haurà la contrarellotge Banyoles-Banyoles. I després, l’etapa que acaba a Mataró, el dissabte 27 de març, també tornem aquí.

La Volta Ciclista a Catalunya sortirà dilluns 22 de març de Calella. El pilot començarà a rodar a les dotze del migdia des de la Riera Capaspre i en sentit Girona. Els corredors arribaran des de Sant Pol de Mar, per la carretera N-II, cap a quarts de quatre de la tarda, amb línia d’arribada que s’ha traslladat de la Plaça de les Roses a la Riera Capaspre. Amb la celebració de l’edició del centenari, la Volta i Calella donaran per acabat un període de 9 anys de col·laboració que Peris assegura que, d’alguna manera o altra, tindrà continuïtat futura.

El fet que no hi hagi la sortida de Volta no implica que trenquem relació amb Calella. Personalment m’hi trobo a gust, tenim bona relació amb el consistori en general, empre ens han acollit molt bé. L’any que ve o l’altre podem fer una etapa durant la Volta. En cap cas és un divorci per sempre, sinó un “fins a la propera”.

Calella cedirà el testimoni a Sant Feliu de Guíxols, que donarà el tret de sortida de la Volta del 2022.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat