Calella en Comú i la CUP reaccionen a les declaracions del president de l’Associació de Comerciants

Les paraules de Josep Maria Gallart queixant-se del “silenci” d’alguns partits davant l’obertura d’un basar multiproducte al local de l’antic Mercadona han provocat la immediata reacció de Calella en Comú i la CUP, que s’hi han sentit al·ludits com a formacions que sempre s’han significat contra el projecte de l’Aldi. Uns i altres han recordat que la seva acció ha anat dirigida sempre a defensar el comerç local, i consideren que les declaracions del president de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial estan fora de lloc. Gallart ahir equiparava els casos del basar i de l’Aldi.

El portaveu de Calella en Comú, Sebastián Tejada, demana al president de l’associació de comerciants que defensi els interessos del sector davant del Govern Municipal, que és qui en té les competències, i no contra una oposició que sempre s’ha posicionat en defensa del comerç local. Tejada ha dit que justament per això lluitaran fins al darrer moment per aturar el projecte de l’Aldi, on la decisió política ha estat imprescindible per facilitar-ne l’execució. I explica que aquesta és la principal diferència amb el cas del basar que s’obrirà a l’antic Mercadona.

Ens hem oposat a l’Aldi perquè està entre les nostres competències, és la nostra obligació estudiar-ho i posicionar-ho. No és exactament el mateix cas del basar que s’obrirà a l’antic Mercadona, i que sembla que preocupa molt al senyor Gallart. No està entre les nostres competències entrar en decisions adminstratives sobre locals on ja hi havia activitat comercial. El senyor Gallart ja sap que el nostre grup està molt compromès en la lluita per un comerç de més rendibilitat i qualitat, perquè li hem explicat personalment. El nostre projecte és qualitativament molt diferent al de l’executiu, i que sembla que comparteix l’Associació de Comerciants.

Tejada ha afegit que tant ara a l’oposició com si arriben a governar Calella, el seu partit sempre buscarà la complicitat de l’Associació de Comerciants i del sector en general per promocionar el teixit local.

En la mateixa línia s’ha expressat la portaveu de la CUP, Núria Freixas, aquest matí al programa La Ciutat. El seu partit, a més, fa campanya perquè se celebri una consulta popular sobre la instal·lació de l’Aldi a Calella, entenent que és un projecte que no compta amb el suport de la ciutadania i  té greus implicacions a nivell social, econòmic i ambiental.

Freixas ha qualificat les declaracions de Gallart de “partidistes” i ha lamentat no haver tingut notícies de l’obertura del basar perquè segurament la CUP també s’hagués mostrat contrari a la seva instal·lació per l’impacte sobre el sector.

Les declaracions del president de l’Associació de Comerciants les considerem oportunistes i partidistes (…) Podem considerar també que no és un comerç que agradi pel poble, però no hem tingut la sinergia amb els comerciants per lluitar-hi de forma conjunta davant una oferta de preus baixos i de molta diversitat, que afecta a molts establiments. Ens haguessin tingut al costat.

El president de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial, Josep Maria Gallart, va queixar-se ahir del “silenci” d’alguns partits polítics davant l’obertura del basar, que va dir també afectarà a la qualitat de l’oferta comercial local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.