L’Ajuntament ajudarà el CAP a controlar que els positius compleixin amb l’aïllament

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella ha signat un conveni amb el Departament de Salut per donar suport en el seguiment dels casos que han donat positiu per Covid i dels seus contactes estrets. Tècnics municipals en faran un control telefònic per comprovar que estan seguint la quarantena, tant ells com els seus contactes. El regidor de Salut i Política Social ha explicat que aquesta col·laboració sorgeix després que el CAP detectés que hi ha persones que no l’estan complint. Les dades a Catalunya no són gens bones i a la regió sanitària de Girona, menys. Aquí, el risc de rebrot se situa en 741 punts, 80 més que ahir i molt per sobre la mitjana catalana. Els contagis des de l’inici de la pandèmia ja han superat els 20.000 casos. En les últimes hores s’han detectat 551 nous positius.

Davant d’aquestes xifres, l’Ajuntament ha decidit actuar i col·laborar amb el CAP per fer el seguiment dels positius. De fet, el regidor de Salut i Política Social, Ramon Llamazares, ha dit a Ràdio Calella TV que des del CAP s’ha detectat que hi ha persones que es neguen a complir amb la quarantena.

Des del CAP s’han adonat que hi ha persones que no estan fent l’aïllament com toca. Hi ha gent que ha dit directament que no farà el confinament. Llavors això és el que ha fet sorgir aquesta coordinació entre Ajuntament i CAP, per fer frenar aquest incompliment.

Una acció que estarà coordinada amb el CAP de Calella i que servirà alhora per descongestionar el centre sanitari davant l’augment de casos. “Cal treure pressió assistencial”, ha dit Llamazares. Ara tècnics municipals seran els encarregats de controlar que es compleixen les quarantenes.

Cada vegada són més persones contagiades i el CAP no pot anar saturat, per això hem signat un conveni amb Salut per col·laborar amb els Centres d’Atenció Primària amb aquesta gestió i descarregar-los una mica de feina. Ara serem nosaltres els encarregats de fer el seguiment de les persones que ells mateixos ens traslladin.

Quan es percebi que algú s’està saltant la quarantena, la Policia Local es personarà al domicili i si s’escau es denunciarà a la persona en qüestió. Saltar-se l’aïllament està tipificat com una infracció greu i pot ser sancionat amb multes de 3.001 a 60.000 euros.

A més de vetllar pel compliment de les quarantenes, l’Ajuntament també farà difusió de les recomanacions i les mesures sanitàries que en cada moment calgui adoptar. Llamazares també ha aprofitat per llençar un missatge de conscienciació a la població. Diu que estem davant d’unes xifres molt preocupants i que per això cal que tothom segueixi les mesures bàsiques: distància, mans i mascareta.

Vull demanar la col·laboració, implicació i complicitat de tota la ciutadania perquè segueixin les mesures de seguretat. Cal posar-se la mascareta, rentar-se les mans i mantenir la distància. Entenc que hi ha un desànim per part de la població, perquè portem molts mesos amb la pandèmia i ara torna amb més força, però no ens podem permetre caure en el desànim. Hem de seguir amb les mesures que marquin les autoritats sanitàries.

Davant la segona onada les autoritats sanitàries també demanen extremar les mesures de seguretat, però també complir amb les quarantenes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *