L’Ajuntament buscarà finançament d’altres administracions per rehabilitar l’Hostal Vell

Hostal Vell

L’Ajuntament de Calella sol·licitarà el finançament de la Diputació de Barcelona per rehabilitar i donar un ús social a l’Hostal Vell, quan es recuperi l’edifici per al municipi. El consistori i la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’actual propietària de l’immoble i dels terrenys que l’envolten, han arribat a un principi d’acord que en contempla la cessió a Calella a canvi del solar annexe a Urgències que el personal del centre sanitari utilitza com a aparcament. L’alcaldessa Montserrat Candini ha afirmat que la proposta de permuta que hi ha sobre la taula és “un bon tracte, equitatiu i just” perquè les dues parts hi surten guanyant.

El Govern de Calella ha encarrilat les converses amb la Corporació de Salut del Maremse i la Selva perquè l’Ajuntament recuperi la titularitat de l’Hostal Vell, un edifici que actualment presenta un important estat de degradació però que forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

De fet, la voluntat és tan ferma que el programa d’inversions del pressupost municipal del 2016 –que avui dilluns s’aprovarà– contempla una partida de 200.000 euros per iniciar-ne la rehabilitació. Ho anunciava el tinent d’Alcaldia d’Hisenda en declaracions a Ràdio Calella TV, tot i que Sitjà ja apuntava la necessitat d’obtenir finançament d’administracions supralocals.

L’alcaldessa Montserrat Candini ha confirmat que les sol·licituds que es facin a la Diputació de Barcelona se centraran en aquest projecte, amb l’objectiu de disposar-ne el 2017. “En aquesta legislatura, pràcticament tots els diners que es puguin aconseguir de la DIBA aniran a l’Hostal Vell. Com que ho situem al 2017, això ens permet que tinguem altres partides del pressupost municipal i d’administracions per completar el projecte”, ha indicat l’alcaldessa.

Candini ha explicat quina és la proposta d’ús de l’edifici que s’ha traslladat a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. “La idea és portar-hi els serveis de Política Social i una àrea vinculada a Promoció Econòmica. En disposar de 600 metres quadrats, dividits en dues plantes, també hi tindrien cabuda espais polivalents per a entitats del tercer sector”, ha afegit.

L’alcaldessa de Calella ha assegurat que la proposta de permuta de patrimoni que l’Ajuntament i el consorci sanitari han posat sobre la taula és “un bon tracte, just i equilibrat”, que beneficiarà a les dues parts.

L’operació desfarà la cessió gratuïta a la Corporació de l’Hostal Vell, entre d’altres béns de l’aleshores Patronat de l’Hospital, que es va completar l’any 2010 i per la qual l’Ajuntament li traspassava la titularitat del deute que s’arrossegava. Candini ha recordat en quins termes es va efectuar l’alienació de patrimoni: “Es va cedir a la Corporació per saldar un deute de 6 milions d’euros (…) Sempre hem pensat que l’Hostal Vell s’havia de recuperar per motius emocionals col·lectius i pel que representa de patrimoni arquitectònic”.

A més de l’Hostal Vell, l’operació de cessió de patrimoni a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva també va incloure el mateix equipament sanitari, altres béns mobles i finques vàries ubicades a Calella i a Pineda.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *