L’Ajuntament concretarà en les pròximes setmanes el projecte de noves àrees de jocs a la platja

Tota la dotació econòmica de la convocatòria del Pressupost Participatiu del 2018 es destinarà a la instal·lació de noves àrees de jocs infantils i juvenils a la platja de Calella. Tot i que la proposta inicial en demanava una a Garbí i altres dues al tram de Platja Gran, fins arribar al Rierany dels Frares; serà el resultat del treball tècnic per concretar-la el que ho acabarà de determinar. Així ho ha explicat el regidor de Participació de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, qui d’entrada ha descartat que dels 125.000 euros reservats en pugui quedar algun romanent que permeti executar part d’algun altre projecte finalista.

El regidor de Participació s’ha felicitat per l’interès i qualitat de totes les propostes finalistes, ambicioses i que compartien l’objectiu de millora de la ciutat, ha dit. Ha assegurat que no l’ha sorprès que del procés de votacions n’hagi resultat guanyadora la instal·lació de noves àrees de jocs infantils i juvenils a la platja.

Marc Buch ha explicat en una entrevista a l’Info Migdia que, a partir de la idea inicial presentada per Joan Alcaraz i Fina Osorio, ara serà l’Ajuntament qui la concretarà a nivell tècnic i pressupostari.

Detallar el projecte i determinar quins tipus de jocs hi haurà, el cost de la instal·lació per saber si se’n podran fer una, dues o tres amb el pressupost. Hem d’assegurar que tindrà les màximes garanties i, a partir d’aquí, sabrem les possibilitats d’abastar tot el territori. Tota la dotació pressupostària hi aniria destinada, també la resta de projectes la necessitarien complerta, i entenem doncs que no hi haurà romanent.

S’emportarà els 125.000 euros de la dotació pressupostària de la convocatòria del 2018. Buch espera que tots els tràmits que s’han de seguir per finalment executar-la es puguin enllestir ràpid i que els espais lúdics puguin estrenar abans de l’inici de la temporada de platges.

Hem de parlar amb Costes perquè a la platja s’han de demanar permisos i això requereix un cert temps, però la voluntat és tenir-los quan abans millor.

Buch ha admès que la participació és millorable, tot i apuntar que s’han recollit pràcticament els mateixos vots que l’any 2017. El regidor també s’ha referit als dubtes sobre el projecte de l’skate parc a l’àrea de la Piscina Municipal per les molèsties que podria haver causat als animals de la gatera que hi ha al costat. Ha dit que en cas d’haver guanyat els participatius s’hagués hagut d’estudiar amb profunditat la seva viabilitat.

L’Ajuntament de Calella va tancar ahir el procés participatiu de ciutat, però encara està en marxa el juvenil. I en aquest sentit, Buch ha animat als joves a dir-hi la seva.

Ja hi ha molta gent que ho ha fet i des d’aquí els animem a presentar més propostes (…) A mitjans de novembre, com hem fet sempre, els mateixos joves designaran la millor opció i la que s’executa.

La dotació dels pressupostos participatius de Joventut és de 10.000 euros, que es divideixen a parts iguals entre dos grups d’edats. Les propostes es poden presentar fins el dimecres 28 de novembre. L’assemblea on es faran les votacions serà l’endemà dijous 20 de novembre a l’Espai Mercat.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista a Marc Buch.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *