L’Ajuntament condicionarà els accessos al camí de Lletanies

S’han adjudicat les obres per pavimentar els accessos que hi ha als extrems del camí històric de Lletanies que transcorre per l’interior de les urbanitzacions Sant Quirze i La Muntanyeta. Són dues de les quatre intervencions que s’inclouen en el projecte global de condicionament del camí, i a les que el govern municipal hi ha donat prioritat per la creixent problemàtica d’erosió del terreny en episodis de pluja, que acaba amb afectacions a la calçada. S’aprofitarà l’actuació per establir un únic pas per a vehicles, que serà d’entrada i sortida, i que podran utilitzar els serveis i també els veïns. El govern municipal hi invertirà gairebé 82.000 euros, provinents del romanent de tresoreria i de la partida de 20.000 euros consignada en el pressupost del 2024.

Els accessos nord i sud del camí de Lletanies, que són de terra, es pavimentaran per millorar la conducció de les aigües pluvials i garantir la seguretat del pas dels vehicles, a banda i banda de les urbanitzacions. Tenen una pendent molt pronunciada i aboquen terra a la calçada quan plou amb certa intensitat, una problemàtica que s’ha intensificat en els últims anys.

Tal com ha explicat l’alcalde Marc Buch, s’aprofitarà per establir un únic pas per a vehicles per la banda nord, on hi ha la rotonda d’encreuament entre els carrers Sant Quirze i Santa Julita, i que connecta amb la carretera d’Hortsavinyà.

L’accés nord es condicionarà per entrada i sortida de vehicles, però l’accés el sud serà només peatonal. Aquest punt enllaça amb el Parc Dalmau i això permetrà marcar el camí de les persones que ja passegen per aquesta zona. Sobretot, la intervenció està enfocada a protegir l’entorn i evitar les erosions per pluja, que cada vegada eren més importants.

Encara que no s’hi actua en aquesta primera fase, a l’accés de llevant – davant del Parc Dalmau – únicament s’hi permetrà el pas de persones, amb la idea de preservar al màxim l’entorn natural del camí, on també s’hi preveuen intervencions futures, encara sense calendari definit. “Hem de treballar amb les ulleres de la sostenibilitat i protegir totes les zones verdes que tenim”, ha indicat l’alcalde.

El projecte de millora del camí de Lletanies es comença a desenvolupar, havent resolt les dues al·legacions que s’hi van presentar, que han quedat desestimades. L’oposició d’alguns veïns va fer-se explícita en sessions plenàries, a les que hi van acudir per prendre la paraula i reclamar que es mantingui la mobilitat que ha estat permesa. No obstant això, Buch afirma que la majoria subscriuen el projecte i fins i tot han demanat posar-hi fil a l’agulla sense més dil·lació.

La gent té dret a presentar al·legacions si ho considera, però es van desestimar i m’atreviria a dir que amb la majoria de veïns amb qui he parlat tots hi estan d’acord. De fet, l’associació de veïns demanava la priorització del projecte i l’actuació ràpida.

El condicionament dels dos accessos s’ha adjudicat a l’empresa Asfaltats Tordera per un import de gairebé 82.000 euros, 20.000 dels quals estan consignats en el projecte de pressupost del 2024. La resta s’obté del romanent de tresoreria, és a dir, de l’estalvi aconseguit, per exemple, de les ofertes a la baixa respecte el preu de licitació que fan les empreses que es presenten als processos oberts per l’Ajuntament.

La previsió és que els treballs s’allarguin un màxim de 5 mesos i que comencin “en breu”, sense més precisió.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *