L’Ajuntament contempla avançar les subvencions a entitats esportives per garantir que tinguin liquiditat

El tinent d'Alcaldia d'Esports, Marc Buch, va confirmar-ho a l'entrevista d'aquest dilluns a La Banqueta
El tinent d'Alcaldia d'Esports, Marc Buch, va confirmar-ho a l'entrevista d'aquest dilluns a La Banqueta

La crisi sanitària del coronavirus ha fet que moltes entitats esportives s’hagin quedat sense ingressos. Tot just decretar-se l’estat d’alarma es van clausurar recintes públics i privats i es va prohibir la pràctica esportiva, tant individual com col·lectiva. Les mesures s’han anat flexibilitzant però encara no s’ha pogut recuperar l’activitat que es feia i, per això, els clubs han decidit tirar enrere els rebuts que passaven a socis i abonats. Això ha posat en perill la seva situació financera, tal com van reconèixer els mateixos dirigents esportius en declaracions a Ràdio Calella TV. En resposta a això, des de l’Ajuntament de Calella s’ha anunciat que es podrà sol·licitar un avançament de la subvenció que es concedeix anualment per garantir-los liquiditat.

El tinent d’Alcaldia d’Esports, Marc Buch, va dir ahir al programa La Banqueta que, a tot això, s’ha incrementat un 28% la partida de subvencions als clubs locals.

Aquesta setmana passada vam aprovar en la Junta de Govern la convocatòria de subvencions ordinàries. Tenen un import de 36.000 euros –l’any passat era de 28.000 euros– i les entitats que ho vulguin poden demanar un avançament si tenen problemes de liquiditat.

També s’està a l’espera que el Consell Català de l’Esport concreti la partida de 60 milions d’euros anunciada per donar suport al teixit esportiu, tant amb subvencions directes com línies de finançament.

Durant l’entrevista, Buch va aclarir de quina manera s’està organitzant la possibilitat de fer ús dels equipaments municipals a l’aire lliure, tal com permet la fase 1 de la desescalada. L’aforament està limitat al 30% i hi s’hi pot accedir de forma individual o en grups de màxim 2 persones, que no es poden barrejar entre elles.

Imaginem que volen venir els diferents membres del primer equip del CF Calella. Dons es tracta que de forma individual han de demanar i hora i mica en mica mirarem d’encaixar-los, no podrà ser tots a l’hora. L’explicació del perquè ha de ser individual és molt fàcil: en cas de positiu, es busca tenir controlat en tot moment amb quines persones ha estat en contacte.

L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Calella gestionarà totes les peticions que es facin arribar al correu electrònic aj035.esports@calella.cat. Poden ser d’esportistes federats o no, o de qualsevol ciutadà que vulgui accedir-hi per exercitar-se.

Demanem a la gent que ens enviïn correu electrònic amb 48 hores d’antel·lació per organitzar-nos millor a l’hora de donar resposta. I també comprensió, perquè potser a l’hora que vulguin no podrà ser. Hem rebut peticions d’atletes d’entitats i també a nivell particular.

En paral·lel, s’està treballant amb el protocol de seguretat que regirà l’accés a les instal·lacions cobertes, que es podran obrir novament quan entrem a la fase 2. Buch va assegurar que qualsevol pas endavant que es faci serà amb la màxima seguretat.

La crisi del coronavirus, a banda de provocar la pràctica paralització de l’activitat esportiva, també ha deixat en l’aire l’adjudicació del projecte de reforma de la Muntanyeta: la substitució de la gespa natural per una artificial i el nou paviment dels carrils d’atletisme. Les obres havien de començar aquest mes de maig però ara ja no es preveu que sigui abans de la tardor.

A dia d’avui no podem donar terminis perquè no sabem quan es reactivarà. En el moment que es pugui ho posarem en marxa de seguida perquè la nostra voluntat era fer-ho aquest maig. Portem un endarreriment important. Potser caurà al setembre o octubre, quan sigui el remprendrem perquè és un projecte esperat.

I en relació a les proves IRONMAN previstes per l’octubre, tant la llarga distància com la 70.3; Buch va reconèixer que caldrà esperar quina és l’evolució de la pandèmia per garantir que es puguin celebrar. En aquest cas també va dir que prevaldrà la seguretat per damunt de tot i que hi ha diversos factors que s’han de tenir en compte, com ara també la capacitat hotelera que tingui Calella per aquelles dates.

Abans d’octubre tenim juliol, agost i setembre, i haurem de veure com evoluciona tot plegat i serà una de les coses que ens farà veure si podem celebrar l’IM o no, potser algun hotel decidirà obrir puntualment, encara que sigui per una setmana (…) Potser 10.000 persones no podran venir perquè la mobilitat entre països encara serà molt restringida, i pensem que el número d’atletes serà menor.

L’organització del triatló va optar per concentrar en un mateix dia les dues proves i tots els seus participants. Això serà el 4 d’octubre, si es confirma, quan presumiblement Calella haurà entrat a la “nova normalitat”, amb unes mesures de seguretat per als grans esdeveniments esportius que ara mateix es desconeixen.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat