Calella estrenarà a finals del 2020 la reformada zona esportiva de La Muntanyeta

WhatsApp Image 2019-12-11 at 19.16.53

Aquest matí s’ha prsentat el projecte de reforma de la zona esportiva de La Muntanyeta, que segueix les indicacions del Pla d’Equipaments Esportius i es finançarà amb la partida d’inversió compromesa en el pressupost actual (600.000 euros) i amb la utilització d’un romanent acumulat que ascendeix a 780.000 euros. Es col·locarà gespa artificial al camp de futbol i es renovarà el tartan de les pistes d’atletisme, que mantindran els sis carrils per qüestions d’espai i seran de color blau. També es reubicaran les zones de llançament. També s’intervindrà als vestidors, que passaran de 4 a 6, i la construcció s’equiparà amb plaques fotovoltaiques i un sistema d’aerotèrmia. La previsió és que les obres s’iniciïn entre els mesos de maig o juny i estiguin enllestides a finals del 2020.

L’actuació més destacada és la substitució de la gespa natural originària -actualment gairebé impracticable- per una catifa artificial, on el primer equip del CF Calella hi podrà entrenar i jugar els partits de la competició oficial. Ho ha explicat el tinent d’Alcaldia d’Esports de l’Ajuntament de Calella, Marc Buch, aquest matí en roda de premsa.

Sempre s’havia parlat o de gespa artificial o mixta, per això es va encarregar un informe a un tècnic especialitzat que va concloure que pels usos que es volia i no restringir-los el millor era la gespa artificial.

WhatsApp Image 2019-12-11 at 19.17.09

L’actuació que es farà al camp de futbol inclourà un nou sistema de reg més eficient i es prepararà perquè en un futur pugui recollir les aigües pluvials. Darrera les porteries, envoltant la zona de joc, es col·locaran uns elements de protecció de tela per evitar pilotades quan altres esportistes estiguin utilitzant la instal·lació. També es millorarà l’enllumenat amb torres noves de llums led.

Pel que fa a la pràctica de l’atletisme, la principal intervenció es farà al paviment de les pistes, que es renovarà tota i tindrà un acabat de color blau. El projecte no contempla l’ampliació dels carrers per qüestions d’espai.

A banda que el PEE no ho contempla, si ampliàvem dos carrils més no hi cabíem. Impedeix que moltes competicions no es puguin acollir, però les que fa el CA Calella podrà continuar-les (…) Es guanyaran dos carrils de salt de perxa, es trasllada la zona de llançament de pes, es reforma el carril de salt de llargada i triple salt.

El tinent d’Alcaldia d’Esports ha apuntat que la reforma de La Muntanyeta tindrà un “inconvenient”: no es podran practicar les disciplines atlètiques que requereixin de gespa natural. Amb tot, ha afegit que d’entrada no afectarà l’activitat actual del CA Calella.

Tot el que necessiti gespa natural, jabalina o disc, la normativa no permet que es disputi sobre gespa artificial i aquesta pràctica no es podrà realitzar. Val a dir que a Calella ara no es practica, però sí que hi havia la possibilitat d’acollir alguns campionats que no es podran fer, però la contrapartida és molt més gran.

L’altre punt on s’actuarà són els vestidors, que passaran de quatre a sis -dos d’ells d’alta capacitat per acollir els equips de futbol- a partir d’esgarrapar espai de la recepció, i on hi haurà un despatxos reservats per als clubs. A petició d’ells, s’obrirà a la part posterior un accés alternatiu al principal.

El projecte global contempla la instal·lació de sistemes d’energies sostenibles amb els quals es busca cobrir el màxim dels consums.

L’estalvi energètic serà molt important per l’enllumenat led i per un sistema d’aerotèrmia, però també per les plaques fotovoltaiques que generarà pràcticament tota l’energia que necessitarà. A banda de l’impacte econòmic que tindrà, que és molt important.

El tinent d’Alcaldia d’Esports ha assegurat que no hi haurà problemes per compaginar l’activitat que hi haurà a l’equipament un cop s’hagin fet les millores. En aquest sentit ha assegurat que l’àrea està acostumada a gestionar demandes d’ús de diferents clubs, per exemple, al Pavelló Municipal del Parc Dalmau. Sí que ha reconegut que les obres, que es preveu iniciar entre maig i juny, interferiran en el calendari del CA Calella i que s’hauran de buscar emplaçaments alternatius per uns mesos.

Hi ha un moment que per fer truites s’han de trencar ous i esclar, pistes d’atletisme alternatives no en tenim, però ens hem ofert a fer d’intermediaris i tramitar peticions amb clubs d’altres ciutats com Mataró o Lloret perquè els facilitin les pistes.

La previsió del consistori és adjudicar els treballs entre els mesos de febrer i març del 2020, que les obres comencin el segon semestre i tenir-les enllestides entre octubre i novembre.

La inversió es cobrirà amb la partida d’inversió compromesa en el pressupost actual (600.000 euros) i utilitzant un romanent acumulat que ascendeix a 780.000 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *