L’Ajuntament convoca el Pressupost Participatiu del 2021

Les propostes s’han de presentar al registre general de l’Ajuntament
Les propostes s’han de presentar al registre general de l’Ajuntament

S’obre el termini per presentar propostes a la convocatòria del Pressupost Participatiu del 2021, dotat amb 100.000 euros. El consistori crida als calellencs i calellenques a suggerir accions que contribueixin a la millora de la ciutat. El projecte guanyador de l’última edició tenia per objectiu la supressió de les barreres arquitectòniques a la via pública, i està ara en procés de licitació. S’actuarà en onze cruïlles del nucli urbà per fer-les plenament accessibles a persones amb dificultat de mobilitat o que porten cotxet de nadó. Fins el 22 de novembre es poden presentar iniciatives que segueixin aquesta mateixa filosofia. El tràmit s’ha de fer a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Plaça de l’Ajuntament i cal aportar una memòria explicativa i una valoració econòmica de la inversió necessària.

El Pressupost Participatiu del 2021 comença a caminar amb la primera fase de presentació de propostes, que s’allargarà fins el 22 de novembre. Tots els veïns i veïnes de Calella, majors de 16 anys, poden fer les seves suggerències per mitjà d’una instància al registre general. El tràmit es realitza a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Plaça de l’Ajuntament i cal cita prèvia.

Les propostes han de tenir un pressupost mínim de 30.000 euros i un màxim de 100.000 euros. S’hauran d’acompanyar d’una memòria explicativa del projecte i una valoració econòmica de la inversió necessària. S’acceptarà qualsevol altra documentació informativa que ajudi a entendre la proposta que, en primera instància, serà valorada pel Consell de Convivència i Participació Ciutadana. Tots els projectes que hagin estat declarats viables es sotmetran a la deliberació i votació dels membres de l’òrgan consultiu. Se n’escolliran cinc, que seran els finalistes i passaran a la fase final de votació popular. Al portal de participació ciutadana de l’Ajuntament de Calella  s’indica que el període de votació telemàtica anirà del 29 de novembre al 12 de desembre.

Amb la partida consignada per al projecte de participatius s’executarà el que resulti guanyador. Un cop redactat, adjudicat i realitzat, i en el cas que hi hagi un romanent econòmica, es procedirà a l’inici d’una altra de les propostes finalistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *