L’Ajuntament convoca el procés per elegir Síndic o Síndica Municipal

El període de presentació de candidatures al càrrec de Síndic o Síndica Municipal estarà obert fins el 15 de març. L’Ajuntament ha convocat el procés per trobar la persona que doni continuïtat a la tasca que va iniciar Sílvia López i després Pere Porti, qui va anunciar que a finals d’aquest mes de febrer plegarà després de dos anys i poc de mandat. La persona escollida s’encarregarà de vetllar pels drets dels calellencs i calellenques en aquells assumptes que tinguin relació amb l’administració.

Sílvia López va ser la primera Síndica Municipal de Calella i Pere Porti li va prendre el relleu. En el moment en què va anunciar la seva renuncia al càrrec, efectiva a finals d’aquest mes de febrer, el consistori va confirmar la seva voluntat de mantenir la figura del Defensor o Defensora de la Ciutadania. Ara s’ha obert el procés per escollir la persona que s’encarregarà de vetllar pels drets i les llibertats dels calellencs i calellenques en assumptes que tinguin a veure amb l’administració local.

El termini de presentació de candidatures estarà obert fins el 15 de març. Les persones interessades han de presentar un escrit a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament Vell on hi consti una explicació sobre les pròpies motivacions per desenvolupar el càrrec i la proposta de desenvolupament.

En el procés hi podran participar totes les persones que siguin majors d’edat i amb plens drets civils i polítics. Són motius d’incompatibilitat, exercir qualsevol càrrec polític o funció administrativa a l’Ajuntament o qualsevol de les empreses amb participació municipal, o tenir-hi relació laboral o mercantil.

Un cop s’hagin rebut les candidatures, es comprovarà que compleixin les condicions prèvies i es sotmetran a consultes amb els grups polítics municipals de l’Ajuntament de Calella i amb el Consell Municipal de Convivència i Participació. A partir d’aquí, s’elevarà al ple una proposta de nomenament. En la primera votació, caldrà que el candidat o candidata rebi una majoria de suports corresponent a 3/5 parts dels membres de la Corporació Municipal. En cas de no assolir-la, en segona votació serà suficient la majoria absoluta. La persona elegida exercirà les funcions per un període de 5 anys, que es poden prorrogar per 5 anys més.

L’Ajuntament de Calella va crear la figura del Síndic Municipal l’any 2017 amb la missió de vetllar pels drets fonamentals i les llibertats públiques dels ciutadans, garantint la seva independència, objectivitat i justícia.

Un adeu amb polèmica

pere porti webA finals d’aquest mes de febrer es farà efectiva la renúncia de Pere Porti, que en l’última sessió del Ple Municipal va donar compte de l’informe d’activitat del 2021, el segon del seu mandat. En la seva exposició, Porti va denunciar les dificultats amb què s’havia trobat per a l’exercici de les seves funcions.

El Síndic Municipal va criticar la falta de transparència i de diligència que, segons va dir, han dificultat la seva acció en defensa dels drets dels ciutadans. En 15 mesos ha atès i resolt un total de 36 expedients.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *