L’Ajuntament de Calella activa el protocol per fred i ofereix allotjament nocturn als sense sostre

L’Ajuntament de Calella ha informat que des de dimecres tenen activat el protocol per onades de fred, des que van començar a aparèixer temperatures extremes de fred. L’alcalde Marc Buch, ha confirmat que, conjuntament amb Polítiques Socials, i la Policia Local, s’activa aquest pla que ofereix allotjament i menjar a les persones sense llar del municipi, així com contactar amb la gent gran amb el servei de teleassistència.

L’Ajuntament de Calella ofereix, des de dimecres que va activar el protocol per onades de fred, a les persones sense sostre del municipi un espai d’acollida on passar la nit i menjar. La policia local informa aquestes persones sobre aquesta possibilitat per tal que tinguin un lloc on resguardar-se del fred. Així ho confirma en declaracions a Ràdio Calella Televisió, l’alcalde Marc Buch.

Consisteix, per un costat, en totes aquelles persones que tenim detectades que viuen al carrer se’ls ofereix la possibilitat de passar la nit amb un allotjament cobert i la possibilitat d’anar a un menjador. Aquestes persones moltes vegades ho accepten, però n’hi ha d’altres que ho rebutgen.

El protocol també contempla la gent gran. D’aquesta manera, es contacta des del servei de teleassistència amb aquest col·lectiu, per informar sobre la baixada de temperatures i ajudar-les en cas que ho necessitin.

Tenim una segona línia d’actuació que són les persones grans que tenen contractat el servei de teleassistència el que es fa és contactar amb elles a totes, per preguntar-los si estan assabentats que fa fred i sobretot preguntar si es poden escalfar i si tenen alguna necessitat o algun problema el que fem és ajudar-les en tot el que podem.

Tal com confirma l’alcalde, aquest protocol, porta funcionant des de fa molt de temps a Calella i s’activa en quant es reben avisos de temperatures extremes de fred.

És un protocol que està funcionant des de fa molt temps i està molt estandarditzat. El que es fa, quan es reben avisos que hi ha temperatures extremes de fred, ja hi ha un protocol, llavors, Polítiques Socials, juntament amb la policia, l’activa.

Es preveu que continuï activat, almenys, durant tota la setmana, com a mínim, fins que tornin a pujar les temperatures.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *