“Museus, sostenibilitat i benestar”, lema del Dia Internacional dels Museus 2023

La programació del Dia Internacional dels Museus del 2023 inclou jornades de portes obertes als equipaments locals i activitats. Aquest cap de setmana es podrà visitar gratuïtament el Museu Arxiu Municipal, el MUTUR, el centre d’interpretació del Far i el refugi antiaeri del Parc Dalmau. Un dels actes destacats serà la vetllada musical amb l’Atsoc, aquest dissabte 13 de maig al Museu Arxiu, que es traslladaria al MUTUR en cas de pluja. Cal fer reserva anticipada d’entrades a teatresolidari.cat. Totes les activitats són gratuïtes.

Els quatre equipaments museístics de Calella faran jornades de portes obertes dissabte i diumenge i, com a novetat de la programació del Dia Internacional dels Museus, s’ha organitzat una ruta per l’itinerari urbà Amb nom de dona, que uneix vuit fonts de la ciutat batejades amb el nom de calellenques destacades per la seva contribució o petjada en el camí per assolir la plena igualtat.

La ruta passarà pels brolladors que hi ha al Parc de les Veles (Maruja Toledo), al Passeig Manuel Puigvert (Mercè Oliva Mena), el mirador Francesc Macià (Dolors Rovira), la Plaça del Bunyol (Joaquima Puigvert ‘Quimeta de la Roda’), la Plaça de l’Ajuntament (Maria Teresa Salom), la Plaça de l’Església (Júlia Liquete), Plaça Catalunya (Montserrat Giró) i el Parc Dalmau (Pepita Bonet). El punt de sortida és el Museu Arxiu Municipal, aquest diumenge 14 de maig, i no cal reserva prèvia.

La commemoració del Dia Internacional dels Museus seguirà el dijous 18 de maig amb jornades de portes obertes al Museu Arxiu Municipal i al MUTUR; i una visita comentada a l’exposició central del Festimatge Happytecture, d’Anna Devís i Daniel Rueda, a l’Ajuntament Vell. L’activitat està organitzada per Foto-Film Calella i no cal reserva prèvia.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS 20230508

De la programació en destaca la donació de l’artista calellenc Valentí Camps a l’Ajuntament de Calella: una composició lliure de vitralls de la Torre dels Anglesos. L’acte es farà al pati del Museu, a les 19h.

Sobre el Dia Internacional dels Museus

Des del 1977, l’ICOM (Consell Internacional dels Museus) organitza un dia per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels museus com a espais d’intercanvi i l’enriquiment cultural, la cooperació i la pau entre els pobles.

El tema de la commemoració del 2023 és Museus, sostenibilitat i benestar. Els equipaments poden contribuir de moltes maneres a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des de donar suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *