L’Ajuntament de Calella demana la Creu de Sant Jordi per a la Fundació Aspronis

És una entitat sense ànim de lucre dedicada a l’atenció de persones discapacitades intel·lectuals. La seva candidatura a la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya l’impulsa l’Ajuntament de Blanes, on està ubicada. El ple de l’Ajuntament de Calella va aprovar ahir per unanimitat donar suport a la campanya.

La regidora de Política Social, Margarita Valls, explicava que la Fundació Privada Aspronis de Blanes també dona servei al municipi de Calella.

Des de fa d’una dècada Calella també col·labora econòmicament amb la Fundació i aporta usuaris als diferents serveis que ofereixen. És de justícia distingir-la i homenatjar-la per serveis prestats en el cinquantè aniversari de la seva creació (…) Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya l’atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Fundació Aspronis per la seva contribució en la millora de la qualitat de vida i integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La Fundació Aspronis desenvolupa diversos projectes en l’àmbit de l’atenció precoç, diürna o laboral; ofereix atenció domiciliària, de lleure i vacances, i d’esports. En l’actualitat, té 324 treballadors i més de 1.750 usuaris.

Durant el debat plenari, la CUP va exposar el seu recel a distincions institucionals com la Creu de Sant Jordi.

Faríem una revisió exhaustiva dels procediments i la idoneïtat d’aquest tipus de distincions, estaríem fins i tot en condicions de presentar una esmena a la totalitat; però de manera excepcional i perquè quedi clar el respecte amb la Fundació Aspronis i la seva immensa tasca social, hi votarem a favor.

La proposta per sol·licitar la Creu de Sant Jordi per a la Fundació Privada Aspronis també ha estat aprovada pels ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar i Tordera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *