L’Ajuntament de Calella millora les condicions laborals als seus treballadors

Els treballadors recuperen, d’aquesta manera, la jornada laboral de 35 hores i el complement del 100% en cas d’incapacitat temporal. Després de les negociacions entre el consistori calellenc i els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, s’ha arribat a l’acord de recuperar aquestes dues reivindicacions, convertint-se en els primers empleats públics de Catalunya en aconseguir-ho. Ha estat possible gràcies a les noves mesures recollides en el Pressupostos Generals de l’Estat.

Tot i votar favorablement, el portaveu d’ICV, Sebastián Tejada, va preguntar a l’equip de govern si la reducció d’hores dels interns de l’Ajuntament es veuria reflectida en altres aspectes, com noves contractacions o major productivitat.

La reducció d’hores de treball de la plantilla fàcilment estarà entre 18 mil i 20 mil hores. Això és la feina d’uns 12 o 14 treballadors municipals. Jo voldria saber si aquest acord de reducció d’aquesta gran quantitat d’hores anirà acompanyada d’alguna estratègia de l’equip de govern que podria ser pensar en noves contractacions, o bé incrementant la productivitat, o senzillament incrementar la càrrega de treball dels treballadors municipals.

El dictamen va quedar aprovat pels vots favorables de tots els partits polítics excepte del PP. El seu portaveu, Josep Maria Pérez Basart, va expressar el seu desacord en comparar-ho amb les jornades habituals de 40 hores o amb els horaris dels treballadors autònoms.

En el que no estic d’acord és en les 35 hores, atès que la majoria de la gent treballa 40 hores i els que som autònoms, jo mateix, treballo entre 50 i 70 hores a la setmana.

El tinent d’Alcaldia de Recursos Interns, Jordi Sitjà, va explicar el posicionament de l’equip de govern i es va mostrar confiat en que el govern espanyol permeti als ajuntaments tornar a contractar personal. Sitjà va apuntar que l’increment de mitja hora en les jornades dels treballadors públics es va viure d’una forma molt negativa a l’Ajuntament. El nou horari entrarà en vigor l’1 de gener del 2019.

Nosaltres hem entès que aquesta era una reivindicació legítima perquè era restituir uns drets adquirits dels treballadors. També tenim una expectativa, no una esperança, una expectativa clara que tota aquesta nova corrent d’acords del govern central amb els sindicats ens han de portar d’una vegada a desbloquejar la possibilitat que els ajuntaments, com és el cas del de Calella, que han complert sempre amb les qüestions de dèficit i que estan amb una capacitat econòmica per afrontar increments en el capítol 1, increments de plantilla quan siguin justificats i necessaris, això s’ha de poder produir.

Sitjà també va donar detalls sobre el complement en cas d’incapacitat temporal. Ho va atribuir a una qüestió de confiança amb els treballadors de l’Ajuntament.

Partim de la premissa de la cadena de confiança. Nosaltres entenem que els treballadors de l’ajuntament de Calella quan porten una baixa no és una qüestió de si la cobraran al 100% o no, sinó és una qüestió d’estar amb una baixa laboral. Com tota la vida, si hi ha alguna persona que en algun moment determinat entén que n’ha de fer un mal ús o un ús abusiu d’això, ja hi ha els mecanismes per poder-lo regular.

La proposta sobre el complement del 100% va rebre el suport de tots els grups polítics amb representació al Ple Municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *