El Procicat manté les restriccions vigents fins al 9 d’abril

Imatge d’arxiu
Imatge d’arxiu

El Procicat ha decidit mantenir les restriccions vigents fins al 9 d’abril per combatre l’expansió del coronavirus. La petita novetat és que afegeix les restriccions específiques per a Setmana Santa aprovades pel Consell Interterritorial de Sanitat, que limiten les trobades socials a 4 persones en espais tancats i 6 a l’exterior. El que es manté és el confinament perimetral de Catalunya i només es permet la mobilitat amb el grup bombolla. També es permet l’obertura diària de tot el comerç fins a 800 metres quadrats.

El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha apuntat que la pròrroga es deu principalment a dues alertes: l’estancament i un lleuger repunt dels llits d’UCI, i l’augment de la mobilitat.

Tenint en compte aquest escenari de transició i aquestes dues alertes, ens sembla que el més prudent és prorrogar les mesures vigents fins al 9 d’abril inclòs.

Les trobades socials podran ser de 4 persones en espais públics tancats i de 6 als oberts, mentre que a les cases particulars només si poden reunir les persones convivents. És a dir, no es poden organitzar trobades en espais privats.

No es podrà viatjar entre comunicats per Setmana Santa, excepte els residents de les Balears i les Canàries.

Pel que fa al toc de queda nocturn de Catalunya es manté a les 22 h i es descarta avançar-lo a les 8 del vespre. Aquestes mesures són d’obligat compliment arreu de l’estat des del 26 de març al 9 d’abril.

A banda d’incorporar aquestes mesures decretades per Sanitat, el Procicat prorroga les restriccions vigents a Catalunya fins al 9 d’abril. En aquest sentit, tot el comerç podrà continuar obrint cada dia de la setmana amb un aforament limitat al 30%.

Bars i restaurants mantenen també l’horari actual de les 7.30 h a les 17 h. I poden continuar amb la seva activitat les sales de joc, bingos i casinos, amb 30% aforament, sense servei de bar i ventilació.

S’aixeca la restricció de fires i instal·lacions recreatives desmuntables a partir d’aquest divendres. També es permetrà viatjar en qualsevol mena d’autocar a més d’un grup bombolla.

Des d’Interior també han previst controls de trànsit durant totes les vacances i per això demanen portar a sobre el justificant d’autoresponsabilitat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat