L’Ajuntament de Sant Pol denunciarà la mort per enverinament de la gosseta Mafalda

L’Ajuntament de Sant Pol ha decidit no deixar impune la mort per enverinament de la gosseta Mafalda i ha anunciat que ho denunciarà davant les autoritats policials. Els fets es remunten al mes de desembre quan una Schnauzer de 12 anys va morir després d’ingerir el verí que hi havia en una zona de passeig al Pi del Soldat. L’autòpsia va confirmar la mort per intoxicació, el consistori santpolenc ha decidit moure fitxa i denunciar els fets. Igualment, s’ha compromès augmentar la vigilància i control en zones concorregudes per animals domèstics.

La regidora de Sanitat de Sant Pol, Gemma Oliver, s’ha mostrat colpida pels fets. Assegura que tota la població està consternada i dolguda per la mort de la Mafalda. La gosseta va morir per la ingesta del verí que algú havia dipositat enmig d’un camí molt freqüentat pels gossos i els seus propietaris. Oliver diu que és un fet del tot inusual.

No ens havia passat mai i ens ha sorprès molt. Estem consternats, emprenyats i molt tristos. Nosaltres que som animalistes entenem que una família amb un gos és com un més de la família. No ens havia passat mai i actuarem amb conseqüència.

La Mafalda va morir a mitjans de desembre. Davant els símptomes evidents de mort per intoxicació, el veterinari va recomanar fer una autòpsia a la gosseta. La prova va confirmar que havia ingerit raticida. Gràcies a això, ara el consistori assegura que podrà denunciar els fets davant la policia perquè s’iniciï una investigació per esclarir-ne els  qui ho podria haver dipositat el verí en aquella zona.

El que farem és posar una denúncia en nom del consistori contra un fet determinat. Denunciarem que ha passat això, que hi ha hagut verí en una zona pública del poble. Això està provat en l’autòpsia i per això podem presentar la denúncia perquè les autoritats policials puguin fer la seva feina.

Al marge de la denúncia, des del consistori han pres el compromís per evitar que un fet similar torni a succeir. La regidora de Sanitat ha explicat que un cop es va localitzar el verí un grup de voluntaris va netejar la zona, on s’hi van localitzar més bossetes amb verí. Des de llavors no ha tornat a aparèixer cap rastre més d’insecticida en tot el municipi.

Nosaltres el que farem és intentar que això no torni a passar. Quan va succeir això un grup de voluntaris van anar a fer una cerca, van trobar diferents bossetes amb verí i quan van anar els tècnics de l’Ajuntament a fer la prospecció ja quedava res. Tampoc s’han detectat més casos.

Amb tot Oliver, ha lamentat els comportaments incívics i punibles de determinades persones com l’autor dels fets.

La propietària del gos avançava la setmana passada a Ràdio Calella Televisió que ella ja ha posat la denúncia corresponent a la Policia Local de Sant Pol de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *