[AMPLIACIÓ] L’Ajuntament expedienta l’empresa que recull la brossa per abocar diferents contenidors en un mateix camió

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Decisió salomònica de l’Ajuntament de Calella davant les imatges que mostren els treballadors de l’empresa concessionària del servei de recollida de la brossa abocant el contingut de diferents contenidors de selectiva en un mateix camió. Són els que deixa l’Hotel Las Vegas a les portes de les seves instal·lacions. El vídeo l’ha publicat el portal CalellaCOM i ha motivat la resposta del consistori, que anuncia l’obertura d’un expedient a les dues parts.

L’Ajuntament de Calella ha emès un comunicat on exposa que l’empresa concessionària del servei municipal de recollida de la brossa (UTE RSU Calella) s’ha defensat assenyalant a l’hotel Las Vegas, a qui acusa de no fer una correcta selecció dels envasos. Que en comprovar la presència d’impropis –una situació que l’empresa concessionària diu es produeix a diari– es va decidir cridar als operaris de la ruta de rebuig perquè s’enduguessin les fraccions sense separar-les.

En el vídeo que ha publicat el portal CalellaCOM es pot veure com dins d’un mateix camió –no estan identificats per fraccions– s’hi aboquen les restes dels contenidors groc (plàstics), verd (vidre) i marró (restes orgàniques).

Davant les explicacions donades per l’empresa a qui s’ha concessionat el servei de recollida de la brossa, l’Ajuntament anuncia que obre un expedient a les dues parts i inicia una investigació per aclarir els fets i depurar-ne responsabilitats.

Las Vegas nega les acusacions i atribueix la possible presència d’impropis a l’acció de persones alienes a l’hotel

La direcció de l’establiment hoteler a qui s’atribueix una mala pràctica en la separació dels residus nega les acusacions de l’empresa concessionària del servei de recollida de la brossa, que assegura que es troba impropis “a diari”. En declaracions a Ràdio Calella TV, s’assegura que s’està complint escrupolosament la normativa que obliga a separar les fraccions i dipositar-les en diferents contenidors, “tal com s’aprecia a les imatges”. A tot això, i seguint les indicacions rebudes, cada dia es treuen a les set de la tarda per la passada del camió que en recull el contingut.

La direcció de Las Vegas exposa que l’existència d’impropis s’ha de buscar més en l’acció puntual de persones alienes a l’hotel durant el temps que els contenidors esperen que es reculli el contingut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *