L’Ajuntament reforçarà el servei policial durant l’estiu

Ho farà a través de la creació de dues bosses d’hores que funcionaran durant els mesos de juliol i agost, serviran per prolongar la jornada dels agents i tindran caràcter voluntari. D’aquesta manera, el consistori espera cobrir els serveis de la temporada turística, tenint en compte que degut a que ens trobem en alerta terrorista 4, es necessiten més agents en èpoques de gran afluència. De forma voluntària, els agents es podran acollir a una de les dues bosses d’hores, que cobraran de forma prorratejada durant quatre mesos. Aquesta mesura es va aprovar al Ple Municipal per 15 vots a favor i amb les abstencions d’ICV-EUIA i la CUP.

El portaveu ecosocialista, Sebastián Tejada, va argumentar el seu vot assegurant que reflecteix una gestió «deficient» de la Policia Local i que pot esdevenir una situació perillosa.

Reflecteix una gestió deficient de la plantilla de la Policia Local en quant a mida, en quant a satisfacció dels treballadors i en quant a remuneració. A mi i al nostre grup li preocupa bastant que donada la sobrecàrrega habitual de treball en aquests mesos, atès que es podrien arribar a treballar tots els dies de juliol o d’agost, pensem en les temperatures, en l’estrès, en la fatiga i en que alguns van armats, a mi em sembla que és una situació perillosa.

Per part de la CUP, Jan Catà va titllar la mesura de «pedaç» que no solucionava les necessitats de la ciutat ni acontentava a ningú. Va demanar una revisió de la gestió del cos local de policia.

Nosaltres veiem que això és una prova més de que cal una revisió, un canvi d’estratègia a l’hora de gestionar el cos de Policia Local. No ens cansarem mai d’alabar l’enorme tasca que fan les nostres agents a la ciutat. Tenim una ciutat molt tensionada, tenim agents que estan sotmesos a pressions molt altes i això cal que es reflecteixi també en les remuneracions.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat, Albert Torrent, va explicar que amb la creació de les dues bosses de treball els agents estaran millor remunerats.

La intenció de fer una bossa és perquè la bossa té un preu més car que l’hora extra. El que intentem és pagar millor als nostres agents i el còmput a dia d’avui són menys hores extres que l’estiu passat que després dels atemptats es va haver de fer un sobre esforç molt gran i, en principi, si tot funciona com ha de funcionar, l’esforç amb hores extres que es farà serà molt menor amb hores i la retribució que rebran els policies serà més alta perquè la farem a través de bossa i no a través d’hora extra.

Torrent va apuntar els tres tipus de reforços que es faran aquest estiu i que des de la Policia Local han trobat necessaris. Es reforçarà el torn de nit, comprès entre les 20 h i les 4 h, l’OAC centre i la zona comercial, de dimarts a diumenge, de les 14 h a les 22 h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *