La convocatòria de la Beca d’Investigació Jordi Amat i Teixidó atrau majoritàriament treballs de caire històric

El desaparegut Jordi Amat i Teixidó en un acte celebrat a la Biblioteca Municipal
El desaparegut Jordi Amat i Teixidó en un acte celebrat a la Biblioteca Municipal

Ahir es va tancar el termini de presentació de projectes al certamen que té per objectiu aprofundir en el coneixement de la realitat actual i històrica de Calella. Porta el nom del desaparegut Jordi Amat i Teixidó, l’historiador calellenc que va dedicar part de la seva trajectòria a l’estudi sobre el període de Guerra Civil a Calella i fundador de l’associació Amics de Calella que atorgava el premi cívic Jeroni Martorell a la millor restauració arquitectònica. En una entrevista a l’Info Migdia, el tinent d’Alcaldia Josep Torres ha posat de relleu la qualitat dels treballs presentats.

Torres formarà part del jurat que avaluarà els projectes que s’han presentat en la primera edició de la beca d’investigació, dotada amb 3.000 euros. La comissió la completaran dos professors universitaris i un arxiver comarcal, a més de la cap de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella que farà les funcions de secretària.

El tinent d’Alcaldia d’Observatori de ciutat de Calella ha parlat de les temàtiques dels treballs i de la seva qualitat.

La gran majoria dels treballs que s’han presentat són de caire històric, sobretot medievalista. N’hi ha un que parla sobre com va néixer la vila de Calella al segle XVI; però també un altre que vol estudiar sobre els Jocs Florals a principis del segle XIX. Seria aquest un treball a mitges entre la història i la literatura. He fet una ullada als treballs i hi ha matèria i un d’ells podrà tenir la beca, segur.

Segons les bases de la beca, la tria del treball guanyador es farà en el termini màxim de dos mesos. A partir de llavors, l’escollit disposarà d’un any per desenvolupar l’estudi i presentar el treball d’investigació acabat.

Ara tenim dos mesos per decidir el becari o becària. Intentaríem fer la tria el més aviat possible. Estem parlant de sis treballs i és factible valorar-los amb certa rapidesa. El topall seria el 15 d’agost.

Els treballs d’investigació becats es publicaran i, amb ells, s’iniciarà una nova col·lecció de coneixement local sobre la realitat actual i històrica de Calella. La beca d’investigació Jordi Amat i Teixidó s’atorgarà amb caràcter bianual.

A continuació podeu recuperar l’entrevista al tinent d’Alcaldia d’Observatori de ciutat, Josep Torres.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat