L’Ajuntament repartirà aigua gratuitament durant les Barraques de Festa Major

Es vol que els joves menors d’edat beguin menys alcohol durant les barrakes de Festa Major i ha ideat una campanya que porta per lema «Per unes barraques divertides i responsables».

L’objectiu és intentar frenar el consum d’alcohol i els mals hàbits entre els menors i per això es va decidir afegir al programa de la Festa Major una pàgina amb recomanacions i es recordarà als establiments la normativa que prohibeix la venda d’alcohol a menors d’edat. A més, l’Ajuntament regalarà aigües a la paradeta de prevenció que es munta anualment. La regidora de Joventut, Cindy Rando, ha comentat aquesta proposta: “Hi podran trobar, tant els menors d’edat com qualsevol persona, ampolles d’aigua de manera gratuïta, perquè en el cas que aquests menors beguin alcohol puguin alternar-ho amb aigua, per no haver d’estar tota l’estona bevent alcohol“.

Una altra de les propostes incloses en la campanya és fomentar l’ús del bus nocturn i del tren, i impartir xerrades abans de les barraques.

FMMinerva_Gots_BARRAQUESLa regidora ha explicat que s’ha detectat un increment de l’accés i el consum d’alcohol en menors d’edat i han decidit començar a posar-hi remei: “Últimament estem veient que els menors d’edat estan arribant i tenint un accés al consum d’alcohol que pensem que no toca. Volem posar fre a aquest consum i pensem que s’ha de dur a terme una campanya visible, per poder viure la Festa Major en bones condicions i sobretot amb actitud responsable“.

La Policia Local seguirà fent controls per detectar persones consumint alcohol a la via pública, ja que està prohibit per les ordenances municipals, però Cindy Rando reconeix que la platja és una extensió molt gran de terreny i és molt difícil detectar a tothom que hi va a beure alcohol, i encara més enxampar-los bevent.

La regidora és conscient que no es pot evitar totalment que els menors beguin alcohol però que cal fer campanyes de conscienciació visibles i posar un gra de sorra per evitar escenes de joves alcoholitzats a la platja, una cosa que els perjudica seriosament a ells i a la imatge de festa responsable que es vol transmetre. Rando: “Malauradament els joves menors d’edat saben molt bé i se les empesquen per tenir accés i trobar begudes alcohòliques. És molt difícil posar-hi fre al 100% i que aquest any cap menor tingui accés ni begui begudes alcohòliques. S’ha de ser molt realista i els menors saben com accedir-hi. Però estar de braços creuats no és l’actitud de l’Ajuntament, i pensem que s’ha de fer alguna cosa davant d’aquests fets, i la millor manera que veiem possible és dur a terme aquesta campanya“.

Tot plegat es va decidir en una reunió entre entitats i les regidores de Salut i Joventut. A la reunió van assistir-hi membres del Cau, Geganters de Calella, la colla de diables Udols de Foc, Rock on the rocks, el Club Handbol Calella i l’AMPA del Freta, a més de l’agent de proximitat, Óscar Mateo, i les tècniques Mariona Grau, de Joventut, i Mar Latorre, del programa de drogodependències.

A més, es va decidir que, un cop acabada aquesta edició de la Festa Major, es tornarà a celebrar una taula de participació per tal d’avaluar les actuacions i consensuar festes o esdeveniments posteriors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *