L’Ajuntament revisarà el protocol municipal arran del cas Deprius

entrada ajuntament

Decisió política per millorar les actuacions de prevenció de les violències masclistes i d’atenció a les dones que en són víctimes. En una reunió celebrada el passat 17 de desembre, Govern i oposició van acordar posar al dia el protocol municipal aprovat l’any 2017 per tal d’adaptar-lo a la nova llei estatal del “només sí és sí”. Així ho ha donat a conèixer l’Ajuntament de Calella en un comunicat fet públic aquest matí en una reacció més a l’obertura d’una investigació judicial a Albert Deprius per abús continuat a una menor entre els anys 2010 i 2014, i que han estat denunciats ara. S’ha confirmat també que contra ell hi ha un cas obert per fets similars al Jutjat de Mataró i que en les últimes setmanes s’han presentat tres denúncies més contra ell. Immediatament després de saltar la notícia, el consistori va informar que trencava relacions amb el músic i que es presentaria com a acusació particular en el cas. L’advocat contractat també va assistir a la reunió política per donar assessorament legal sobre els passos que es poden fer des de la institució local.

En el comunicat d’aquest matí, el consistori informa que adaptarà el protocol municipal a la nova Llei estatal de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, aprovada el passat 6 de setembre. I que s’aprofitarà la revisió perquè contempli l’entrada en funcionament del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de Calella i perquè s’hi incorpori un apartat específic sobre ciberassetjament i xarxes socials.

El protocol estableix els mecanismes de coordinació i d’actuació d’organismes i institucions que treballen per prevenir les violències masclistes i atendre les dones que en són víctimes.

La decisió es va prendre el passat 17 de desembre
i s’ha donat a conèixer avui, sense entrar en detalls sobre si es va activar o no en els fets denunciats contra Albert Deprius, i en tot cas, una valoració sobre la resposta que s’hi va donar. La revisió del protocol es va adoptar en el marc d’una reunió política presidida per l’alcalde, Marc Buch, i a la que hi van assistir els portaveus dels grups municipals. En ella es va analitzar la situació creada arran del cas Albert Deprius, contra qui l’Ajuntament exercirà d’acusació pública.

En el comunitat s’indica que “l’Ajuntament vol fer una clara aposta per treballar en la prevenció i actuació vers la violència contra les dones amb un nou document adaptat a la nova llei”. Es recorda que l’any 2009 es va aprovar el primer Protocol d’actuació en casos de violència contra les dones, elaborat per una comissió de treball especifica; seguit del següent protocol que es va posar en marxa el 2017.

Comunicat_Protocol

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *