L’Ajuntament s’obre a canviar el model de contenidors de la brossa

contenidors soterrats

Els contenidors soterrats han exhaurit la seva vida útil. Així ho constata l’Ajuntament de Calella, que anuncia que ha obert un procés de reflexió per canviar-los i creu que és el moment per apostar clarament per un model intel·ligent. En aquest sentit, s’apunta la possibilitat que puguin incorporar sensors que indiquin el nivell d’ocupació i sigui llavors quan el camió de recollida en faci el buidatge.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha reconegut que els contenidors soterrats que hi ha a Calella no han donat la resposta esperada, que el mecanisme d’obertura s’ha espatllat abans del previst i que no ha estat per falta de manteniment. Ha dit que és un problema generalitzat a tots els centres que es van instal·lar fa poc més d’una dècada i que això els obliga a prendre una decisió que sigui definitiva i amb el màxim de consens polític.

Tenim dos centres de contenidors soterrats aturats de fa mesos i hem encarregat un estudi que ens diu que n’hi ha 11 més que aniran caient un darrera de l’altre. Per això volem una solució que no sigui anar restituint-los (…) Haurem de decidir entre tots de quin sistema ens dotem, quina forma de pagament tenim o com s’amortizarà, fins i tot penso que haurien de fer una prova pilot per tenir un sistema més eficient.

Torrent ha dit que el aposten per fer el pas a un model de contenidors intel·ligents que, per exemple, incorporin sensors que indiquin quan se n’ha de fer el buidatge. És una de les opcions que ell mateix ha apuntat.

No es buidarà un contenidor fins que t’indiqui que està ple, no com ara, que es fa el circuit que passa per a tots. Amb la sensorització, només es buida els que tenen una gran ocupació.

L’Ajuntament s’emplaça a prendre la decisió en breu en comptes d’anar fent reparacions continues dels contenidors amb el mecanisme espatllat. A excepció dels centres que han quedat del tot inoperatius, com el que hi ha a la Plaça de l’Església. Torrent recorda que va ser justament la primera bateria de selectiva que es va instal·lar a Calella.

Demanarem que treguin les bústies i quedi la plataforma plana. El centre de la Plaça de l’Església té un rendiment molt baixa, cada cop que l’aixequen està buit. No volem córrer, volem fer-hi una actuació que perduri en el temps i doni un millor servei que no pas ara.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics ha anunciat que a mitjans de mes es tindran les conclusions de l’auditoria sobre el servei de recollida i neteja viària que està concessionat a l’empresa Urbaser. I que L’Hotel Las Vegas va presentar unes segones al·legacions a l’expedient que se li va obrir per l’episodi de barreja d’escombraries de l’estiu passat, i que encara no s’han resolt.

Campanya de retorn d’envasos al Mercat

Reciclar et dona més és la nova campanya que es durà a terme els pròxims dissabtes dels mesos de juny i juliol per premiar el reciclatge d’envasos de plàstic. A la Plaça del Mercat s’hi instal·larà una màquina on s’hi podran dipositar llaunes, ampolles petites, brics o altres tipus d’envasos petits i, a canvi, es rebrà un val per bescanviar a les parades i a les botigues de fruita i verdura que s’adhereixin a la iniciativa. S’acceptarà un màxim de 10 envasos per persona i dia, i l’incentiu serà de 3 cèntims per unitat.

Amb motiu d’aquesta iniciativa, el dissabte 3 de juliol hi haurà un punt informatiu sobre la recollida selectiva i es repartiran bosses de ràfia als usuaris; el dissabte 24 de juliol també hi haurà un punt informatiu i es repartiran bosses de malla al mercat i als establiments de venda de fruita i verdura adherits a la campanya.

Aquesta campanya compta amb la col·laboració de l’Associació de Marxants i la PIMEC, és una de les accions plantejades en el marc de la Taula de Confiança i s’organitza des de l’Ajuntament de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat