Les Roques serà una platja lliure de fum a partir de l’estiu del 2022

No es podrà fumar a la zona de Les Roques a partir de l’estiu del 2022. S’habilitarà aquest tram del litoral calellenc per implementar una iniciativa que té per objectiu posar de relleu el problema de salut pública que suposa el consum de tabac i l’efecte nociu de les burilles en l’ecosistema marí. Aquest és el compromís del Govern Municipal, que ha desistit a blindar aquest espai del fum de les cigarretes per una qüestió de sobrecàrrega de cartelleria.

A la platja més naturalitzada que hi ha a Calella, l’estiu vinent no s’hi podrà fumar. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha argumentat el perquè no s’ha habilitat aquest any.

Vam veure que tenim un excés de cartelleria, entre les normes Covid, ara que hem prohibit la pesca amb canya… vam pensar que afegir-ne més seria molt carregós. Vaig agafar el compromís que a tota la zona de Les Roques no es podrà fumar a partir de l’any que ve.

La temporada de platges ha arrencat aquest passat cap de setmana amb tots els serveis en marxa. Des de l’oferta de restauració, amb totes les guinguetes obertes, fins a l’abalissament del litoral o el control de l’aforament. També hi haurà l’equip de vigilància de les mesures anti-Covid format per quatre persones que, a diferència de l’any passat, només treballarà els caps de setmana per una raó d’afluència de banyistes.

Continua sent que es mantinguin les distàncies de seguretat entre grups, aplicant les mesures que hagi dictaminat el Procicat en cada moment.

El servei de vigilància i socorrisme s’ha activat aquest juny i no durant el mes de maig, tal com era habitual, per un entrebanc en el procés d’adjudicació del servei que l’Ajuntament ha pogut resoldre a última hora prorrogant el contracte que tenia amb Proactiva. Albert Torrent ha indicat que s’ha fet una reclamació sindical general a tot Catalunya i que això implicarà que s’acabi encarint.

És un problema que han tingut tots els municipis que aquest any han fet adjudicació, que al final han aplicat un conveni diferent. Amb el temps que s’ha trigat a resoldre ja no hem pogut fer la contractació, i per això hem prorrogat el contracte amb Proactiva, que s’encareix perquè apliquem la decisió del tribunal.

Com l’any passat, es permetrà l’accés a la platja durant la revetlla de Sant Joan. S’està pendent de les indicacions del Procicat per saber quines mesures s’hauran de seguir.

Veiem que les normes es van relaxant progressivament. Prendrem les mesures que calgui, que serà el control i vigilància de la norma, però no la prohibició.

Evitar les aglomeracions i les celebracions multitudinàries va ser la instrucció per la revetlla del 2020, en plena desescalada de les restriccions. Per això no hi van haver fogueres ni revetlles, tampoc concerts; però sí que es va permetre tirar petards i fer reunions d’un màxim de 20 persones i l’ús obligatori de la mascareta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *