L’ajuntament surt en defensa del model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística

Imatge d’arxiu

Calella defensa el model d’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística, que estableix el català com a llengua vehicular de l’ensenyament. És la resposta de la institució davant les darreres resolucions judicials que afecten directament una escola de Canet de Mar, que des d’aquesta setmana imparteix el 25% de les classes en castellà a P5, atenent a la cautelar dictada pel TSJC arran de la denúncia d’una família. La Fiscalia ha obert investigació per les amenaces que denuncia està patint i que tant el centre com les altres famílies de l’escola neguen amb total rotunditat. Durant la sessió plenària d’ahir, PSC i Cs van enviar missatges d’ànim i de suport a la família de Canet de Mar que estaria rebent represàlies, negades per la comunitat educativa del centre. Només la formació taronja va votar en contra de la moció presentada conjuntament per Esquerra, PdeCAT-Junts per Calella, Calella en Comú i la CUP; a la que també s’hi van sumar els socialistes.

La moció s’aprova a les vigílies de la mobilització convocada per SOMESCOLA amb el lema “Ara i sempre, l’escola en català”, que comptarà amb la participació de famílies, professorat, estudiants, artistes i societat civil. La plataforma està integrada, entre d’altres, per Òmnium Cultural, que denuncia els atacs sistemàtics contra un dels elements estructurals de la identitat del país, segons ha declarat Nancy Gutiérrez, responsable de la territorial maresmenca de l’entitat.

Hi ha un atac constant a la llengua catalana, el sistema d’immersió lingüística i el model d’escola catalana que fa dècades funciona correctament (…) Al Turó del Drac de Canet ja s’estan complint les cautelars amb el 25% de les classes en castellà i sap greu que 24 famílies vegin trucat el model d’escola que van escollir.

En la sessió plenària d’ahir, el regidor de Cs de l’Ajuntament de Calella va equiparar la situació que es viu a Canet de Mar amb el període europeu d’entreguerres, referint-se a l’auge del feixisme. Guillermo Gomis també va afirmar que la situació d’emergència lingüística de la que alerten els experts és una “invenció”.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *