L’Ajuntament utilitzarà 573.000 euros del romanent de tresoreria per acabar el projecte de l’Hostal Vell

El plenari va acordar la modificació del pressupost municipal d’aquest 2018 per suplementar la contractació de crèdit i poder executar totalment el projecte per convertir l’edifici de Can Saleta en un centre d’usos municipals, i especialment de promoció econòmica i joventut. De fet, allà s’hi traslladaran els serveis municipals. L’operació s’ha pogut fer efectiva gràcies a la recent modificació de la llei estatal que, fins ara, impedia que els ens locals poguessin destinar el superàvit local a determinades inversions.

El tinent d’Alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, va exposar en la sessió plenària que el consistori calellenc mantindrà la quantitat de 900.000 euros del fons del superàvit local per si s’hagués d’afrontar qualsevol contingència futura. A mode de guardiola i fent un exercici de prudència comptable, va afegir.

Sitjà va defensar la utilització dels 573.000 euros per completar el projecte de l’Hostal Vell –ara en procés de reforma– i evitar que s’hagi d’executar en diferents fases. Això, va advertir, podria restar finançament per a futures inversions.

La modificació del pressupost del 2018 es va aprovar amb els vots favorables dels partits del Govern Municipal, ERC i ICV-EUiA. La CUP es va abstenir. El regidor Jan Catà va exposar que hi ha altres demandes més urgents a la ciutat, sobretot en l’àmbit social, i va emplaçar als responsables municipals a desobeir els criteris recollits ara en la modificació d’Hisenda.

Montoro no deixa gastar diners del romanent de tresoreria a despesa social. Des de la CUP Calella convidem al govern a desobeir els dictamens d’una llei pressupostària injusta i que no respon a la realitat dels pobles i ciutats. Desobeir pel broc gros a la llei pot comportar conseqüències judicials importants, però també hi ha maneres d’executar aquesta voluntat.

Actualment, el romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Calella per a despesa general és d’1.573.266,99 euros.

A petició d’ERC, el tinent d’Alcaldia Sitjà va recordar quins seran els usos i la distribució futura de l’edifici de Can Saleta, de 600 metres quadrats de superfície.

A la planta baixa hi anirà ubicada l’àrea de Joventut, un espai polivalent i un pati al darrera que connectarà a l’auditori amb capacitat per a 150 persones. Al mateix edifici hi haurà tot el servei de Promoció econòmica i Comerç, i espais de treball compartit, és a dir, per a coworking.

L’Hostal Vell és un dels edificis inclosos en el catàleg de béns culturals protegits i catalogats de Calella, i per això els elements estructurals s’han hagut de conservar en la seva rehabilitació.

A continuació podeu veure el fragment del debat plenari sobre aquest punt.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat