L’alcalde presenta el projecte de pressupost municipal per al 2024

El nou centre cívic al Mercat Municipal és un dels projectes del programa d'inversions per al 2024

El govern de Junts i el PSC presenta aquest dijous el projecte de pressupost municipal per al 2024, el primer del mandat actual. Puja a 25,43 milions d’euros, que suposa un increment del 8,56% respecte l’actual, determinat pels ingressos que percebrà el consistori. Entre d’altres, per la venda de dos immobles de propietat municipals: el solar de l’antiga comissaria de la Policia Local i una parcel·la situada en el terme de Pineda de Mar on hi ha instal·lacions de telecomunicacions. En una entrevista a La Ciutat, l’alcalde Marc Buch ha explicat que els diners que es rebin – es calcula que seran uns 210.000 euros, com a mínim – es destinaran al projecte del nou centre cívic al Mercat Municipal.

El nou centre cívic és un dels projectes del programa d’inversions del pressupost municipal per al 2024 que aquest dijous es porta a debat plenari i s’aprovarà gràcies a la majoria de l’equip de govern de Junts i el PSC. L’alcalde Marc Buch ho ha posat de relleu aquest matí a La Ciutat:

Els diners de la venda dels dos béns immobles aniran destinats al centre cívic del Mercat Municipal, que ja comencem a treballar-hi. Ens permetran no només encarregar el projecte sinó començar a fer caixa i coixí, comptant amb els recursos que estem buscant de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, que esperem que torni a treure el pla de serveis com ara fa quatre anys enrere.

La millora de la via pública, la compra de mobiliari urbà o la renovació d’espais de lleure infantil, són altres actuacions que s’executaran amb la partida d’inversió per al 2024, que superarà els 2 milions d’euros. És la xifra més alta assolida mai fins ara.

Els comptes contemplen l’increment del capítol 1 de despesa de personal per l’aplicació de la tercera i última fase de l’estudi de la valoració de llocs de treball de la plantilla municipal, que completarà el procés d’actualització salarial dels llocs de treball. Entrarà en vigor l’1 de gener del 2024.

L’alcalde ha posat de relleu la partida destinada a la seguretat, que el govern situa en els 3,5 milions d’euros.

Són 3,5 milions d’euros. A Calella tenim 38 policies, que és el màxim que la llei ens permet, i són molts diners. Fem tot l’esforç perquè creiem en la seguretat i en tenir una ciutat ordenada, i això passa per disposar d’una seguretat amb les millors condicions. Però sols no hi arribem.

El govern de Junts i el PSC amb majoria al ple de l’Ajuntament de Calella tirarà endavant els pressupostos municipals, comptant amb l’abstenció dels partits de l’oposició dels quals ha recollit i incorporat propostes. L’alcalde ha avançat que s’han atès tots els grups municipals a excepció de la CUP, amb qui reconeix diferències quant el model de ciutat. Amb tot, ha dit que la negociació política no s’ha basat en un “intercanvi de cromos” sinó en l’anàlisi rigorosa de les propostes.

Els hem escoltat, els hem inclòs, en alguns més propostes i d’altres menys; però sense fer un intercanvi de cromos. No és allò de posar això i allò perquè s’abstingui, no.

“Som un govern que apostem pel diàleg, i no val només dir-ho sinó fer-ho”, ha subratllat Buch en la seva intervenció al matinal informatiu de Ràdio Calella TV. També s’ha referit a l’increment dels impostos i taxes aprovades anteriorment, i que ha tornat a emmarcar en una política fiscal de contenció. “Vam apujar-los només un 6,5% perquè ens permetia agafar aire sense asfixiar als calellencs i calellenques”, ha declarat l’alcalde.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista de Marc Buch al programa La Ciutat:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *