L’alcaldessa Candini ofereix Calella per acollir una família provinent del vaixell Aquarius

carta candini aquarius

Montserrat Candini ha enviat una carta al Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, en la que lamenta la situació en la que es troba les 629 persones rescatades fa nou dies a alta mar al Mediterrani i ofereix la ciutat de Calella per emparar a una família.

Aquest matí arriben al port de València les tres embarcacions que porten a bord 630 persones. Ja han atracat el Dattilo i l’Aquarius i cap al migdia ho farà l’Orione. A bord de l’Aquarius hi ha 106 persones, les més vulnerables, entre les quals es troben les dones embarassades i els nens. El govern espanyol els atorgarà un permís de residència de 45 dies i una targeta sanitària. Un cop identificats, els immigrants seran traslladats a centres d’acollida.

En l’escrit, publicat a les xarxes socials, Montserrat Candini assegura que “no podem restar aliens a aquest drama” i, per això, li trasllada que “si finalment Catalunya acull a part d’aquests refugiats, pots comptar amb la ciutat de Calella per emparar a una família”.

Fa uns dies, CalellaxRefugiats demanava que l’arribada dels nàufrags de l’Aquarius no es quedi en un simple gest simbòlic i aplaudia el gir en la política d’acollida del Govern espanyol.

Calella té una reserva de dos pisos de la Fundació Habitat Solidari per a persones refugiades. Des de 2016 un d’ells està ocupat per una família siriana que ha tutelada per la Creu Roja.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Maria Lluïsa escrigué:

    Em sembla molt encertada acollir una familia siria !!!?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat