Aurora González: “Em vaig trobar en una situació de vida o mort”

Aurora González

L’Aurora González és la veïna de Calella que fa un any es va trobar en una situació “absolutament crítica”, fins i tot, denuncia, de “vida o mort”. Convivia amb tres persones que ocupaven casa seva, un home d’origen africà i una parella magribina, dels quals rebia insults, cops, amenaces i assetjament sexual. Ara, un any més tard, afirma estar molt feliç per haver aconseguit que marxin i haver recuperat casa seva, un desenllaç que atribueix al ressò mediàtic dels mitjans de comunicació.

En una entrevista a l’Info Vespre, l’Aurora ha recordat la situació en la que es trobava fa tot just un any, en la que també mantenia econòmicament a les tres persones que vivien a casa seva, a un pis del carrer Sant Antoni.

Fa un any estava en una situació absolutament crítica, per això vaig venir a demanar ajuda, perquè no veia forma de sortir d’aquesta situació. Havia llogat una habitació de casa meva a una persona molt necessitada i després a una parella, també més o menys necessitats, i en un moment donat, aquestes persones es van posar molt amenaçants i em vaig trobar en una situació de vida o mort. No sabia si l’any que ve estaré viva o no. Eren cops, amenaces, insults, trencament de tot, de nevera, de rentadora, ho anaven trencant tot.

A hores d’ara es troba en diversos processos judicials. L’Aurora ha explicat que al setembre es celebrarà un judici per la denuncia que va posar contra el ciutadà africà i, a l’octubre, contra l’home d’origen magribí. Tot i així, l’Aurora ha denunciat que alguns no prosperen degut a la falta de proves o perquè els demandats no acudeixen a buscar les citacions judicials o al·leguen no entendre l’idioma.

Sobre el trencament de les neveres, dues neveres destrossades, es diu que no hi ha proves que hagin sigut ells. Les neveres, l’escalfador, tot això no hi ha proves. Sobre els cops que m’ha donat Lassana, ell va canviar de domicili i no ha donat la seva adreça i, per tant, no agafa les citacions. Anem el meu advocat, jo, el jutge, totes les persones que han d’anar, menys el senyor Lassana, que no agafa les citacions. En quan a Samir i Amal, ells van al judici i diuen nosaltres no parlem espanyol, no entenem res, no podem seguir-lo. Ni castellà ni català. No entenem res i volem un advocat. O sigui no s’arriba a fer cap judici, s’han fet molt poquets.

A casa seva encara hi ha objectes personals de la parella que ocupava casa seva. L’Aurora va canviar el pany un cop van marxar i ells van denunciar-ho. Ara, la parella l’acusa de robar-li una bossa amb diners.

En aquest moment, Samir i Amal van deixar unes bosses a casa meva, després de trencar-ho tot i més, van deixar les coses per allà llençades i se’n van anar. Quan vaig veure que s’havien anat, vaig canviar el pany ràpidament i en aquell moment em feien una operació. Vaig tancar perquè em feien una operació i no podia tenir la porta oberta amb una gent violenta i recent operada. Quan van marxar i van veure que havia canviat el pany, se’n van anar a posar-me una denuncia conforme havia canviat la clau. Posteriorment, havien deixat unes bosses i van demanar al jutjat, si us plau, les seves pertinences. En el moment que les venien a buscar, van acompanyar-los els Mossos, perquè era una situació violenta i quan van venir al pis van dir que no estava la seva bossa dels diners i jo no tinc ni idea de la seva bossa dels diners. No se’n van emportar res de les pertinences, van dir que un altre dia. Tinc unes quatre bosses allà.

L’Aurora es troba en una situació similar amb un pis que té al carrer Creus. Ha iniciat un procés de desnonament per treure als inquilins, que assegura li deuen entre set mil i vuit mil euros. Accepta que en aquesta situació, almenys, no hi ha violència.

Tinc un piset petit al carrer Creus en el que hi ha una situació semblant però no és violent. Són unes persones que viuen a un piset meu i em deuen set o vuit mil euros i allà estan vivint. Posen la llum al meu nom i la companyia de la llum em truca. Uns dos mil euros de llum i vivint a casa meva. Però aquí no hi ha violència, és només l’economia. Hi ha un procés judicial de desnonament, però solen trigar un any o una cosa així.

El cas de l’Aurora González el porta un advocat barceloní, Javier Bustos Castellanos, que després de tenir coneixement del cas a través dels mitjans de comunicació, va contactar amb ella per oferir-li els seus serveis de manera gratuïta.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’Aurora González.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *