L’alcaldessa de Calella serà la responsable de la campanya del PDeCAT pel sí al referèndum

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, serà la responsable de la campanya del PDeCAT pel sí al referèndum del mes de setembre. Així ho ha decidit aquest dilluns la direcció del Partit Demòcrata després de la celebració del seu consell nacional.

Candini ha dit en declaracions a Ràdio Calella Televisió que el seu partit està compromès des del minut zero amb la celebració del referèndum. Prova d’això, diu Candini, el PDeCAT té 4 membres inhabilitats com l’expresident Mas, les exconselleres Ortega i Rigau i Francesc Homs: “La principal prioritat ara mateix és que el referèndum es pugui fer, i que es faci amb les màximes garanties de transparència, de participació i de complicitat democràtica per part de tothom. Vaig rebre ahir l’encàrrec, per tant, encara s’ha de fer treball intern i reflexió. Sí li puc avançar que el dia 29 d’abril farem una trobada amb tots els presidents locals del PDeCAT i jo ja seré l’encarregada de portar aquesta reunió on direm la data exacta per tal que en els propers mesos ens puguem expressar com a poble i poder dir sí o no”. 

L’alcaldessa de Calella ha parlat de la dificultat de la celebració del referèndum quan a l’altre costat hi ha un Estat espanyol que actua amb duresa per impedir-lo, fins i tot, de manera antidemocràtica.

Ha explicat que en els 39 anys d’història de la democràcia només hi ha hagut dos diputats inhabilitats al Congrés espanyol: José Barrionuevo, condemnat per l’assassinat de Segundo Marey i Francesc Homs, condemnat per posar les urnes. Segons ella, això explica quin és el plantejament de l’Estat davant del referèndum: “José Barrionuevo perquè va estar condemnat per l’assassinat del Segundo Marey i el segon Francesc Homs per facilitat que la gent pugui votar. Estem en aquest estat en que les dues inhabilitacions es mouen en aquests paral·lelismes, davant d’un assassí i un demòcrata”.

Montserrat Candini, que també és diputada de Junts pel Sí, assumeix aquesta responsabilitat en el sí del PDeCAT després que s’hagi vist obligada a deixar el càrrec de coordinadora institucional del partit ja que el consell nacional no ha avalat finalment les excepcions al règim d’incompatibilitats. Una situació d’incompatibilitats que també afectava a altres membres de la direcció del partit com Elsa Artadi, Lluís Guinó i Albert Batet. El PDeCAT ha posat Artadi al capdavant de la conferència ideològica que la formació celebrarà el 13 de maig.

Amb la sortida de Candini, Artadi, Guinó i Batet, el PDeCAT ha hagut de reorganitzat la seva cúpula directiva. Les funcions que fins ara feien els membres afectats per les incompatibilitats, les assumeixen Marc Castells, Xavier Fonollosa, David Saldoni i Lluís Soler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *