Cap calellenc s’ha ofert voluntari per ajudar a la inserció social dels refugiats

La Consellera Dolors Bassa va explicar a Mataró, la setmana passada, que hi havia 136 mentors apuntats al Maresme. Cap d'ells de Calella (Foto: Mataró Ràdio)

El Departament d’Afers Socials i Família no ha inscrit cap calellenc en el registre del Programa Català de Refugi, un pla pilot per acompanyar aquestes persones a la inserció social. Es basa en la captació de voluntaris que actuaran com a mentors, els quals rebran formació prèvia al treball amb els refugiats.

136 maresmencs s’han ofert per fer de mentors amb els refugiats. D’aquests, una trentena són de Marató. A Calella, i segons el departament d’Afers Socials, Treball i Famílies, no hi ha cap mentor.

Dels 136 maresmencs que s’han inscrit al registre de mentors per fer acompanyament als refugiats quan arribin a Catalunya, cap d’ells és de Calella. Així ho ha confirmat el Departament d’Afers Socials i Família a Ràdio Calella TV, dies després que la consellera Dolors Bassa visités Mataró i des de la capital maresmenca donés a conèixer la implantació d’aquest programa pilot al territori. Una trentena de veïns de Mataró han començat ja a rebre formació i un cop superada aquesta fase podran començar a treballat amb els 500 refugiats que han arribat ja a Catalunya.

La consellera va destacar el compromís que assumeixen els voluntaris-mentors pel fet que hauran de dedicar part del seu temps a acompanyar i ajudar a les persones a inserir-se amb èxit a la societat catalana. Es calcula que entre dos i quatre hores a la setmana al llarg d’un any.

La inscripció com a voluntari al Programa Català de Refugi es pot fer a través del portal web del Departament.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *