L’alcaldessa emet el decret per regular la circulació dels patins elèctrics

segways

Només podran transitar pel camí de la Platja Gran i els carrils bici del passeig de Garbí i del camí del cementiri. Queden afectats pel decret signat per l’alcaldessa de Calella els aparells de mobilitat que porten motor i que no tenen consideració de vehicles; a excepció dels que utilitzen les persones amb mobilitat reduïda.

Patins elèctrics, segways, funky cycles o altres tipus d’aparells impulsats a motor no podran circular per la trama urbana de Calella. Només per la zona litoral, al camí de platja, on la velocitat màxima permesa és de 20 quilòmetre per hora, i pels carrils delimitats bici. Tampoc es podran posar en marxa per arribar als punts de lloguer que hi ha a la ciutat. Així ho ha resolt l’alcaldessa de Calella via decret, signat a principis d’aquest mes de juny.

La normativa de circulació impedeix que puguin anar per la mateixa via que cotxes i motocicletes, i amb la resolució s’evita que es creï un problema de convivència amb vianants. Sobretot, i així es recalca, prevenint comportaments incívics com ara una circulació a excessiva velocitat o de forma temerària.

S’adverteix que les infraccions per incompliment comportaran sancions econòmiques que van dels 100 euros als 3.000 euros, segons siguin lleus, greus o molt greus. Un règim de sancions que deriva de l’Ordenança de Convivència Ciutadana i Via Pública.

L’Ajuntament de Calella ha notificat la resolució als diversos establiments de lloguer d’aquest tipus d’aparell que s’han obert darrerament la ciutat. Disposaran també d’un plànol de la ciutat amb les zones on està permesa la circulació dels patins elèctrics assenyalades perquè en puguin donar informació als seus clients.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat