L’Aplec tindrà sardana commemorativa de la 95a edició: “Pètals d’una flor de juny”

Anna Abad sha encarregat de composar la sardana commemorativa del 95è Aplec de Calella

La sardana marcarà el ritme del primer cap de setmana de juny del 2023 a Calella. Entre el divendres 2 de juny i el diumenge 4 de juny, les millors cinc cobles del país s’encarregaran d’interpretar un total de 76 sardanes, les incloses en un repertori que revisa efemèrides i deixa espai a les dones compositores. Una d’elles, Anna Abad, ha estat l’encarregada de la peça commemorativa de l’edició número 95 de la trobada que organitza l’Agrupació Sardanista. Es titula “Pètals d’una flor de juny”, i reforça la temàtica d’enguany, que gira al voltant de la primavera i que dona protagonisme a les flors, tal com es reflexa en el cartell dissenyat per la calellenca Carme Guri.

El diumenge 4 de juny, l’últim dia d’Aplec, s’estrenaran tres sardanes: Pètals d’una flor de juny, d’Anna Abad; Filigrana apassionada, de Joan Làzaro i a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal; i Dinou de juny, del calellenc Jordi Feliu, a càrrec de la cobla Marinada.

L’Agrupació Sardanista posa de relleu que s’aposta per consolidar un model d’aplec únic a Catalunya, que s’allarga durant tres dies i es manté amb quatre cobles durant la sessió central de diumenge. La seva presidenta, Queralt Pedemonte, afirma que s’ha confirmat com un model d’èxit que es vol seguir promocionant.

Les accions que fem des de l’Agrupació Sardanista volem que generin un impacte positiu, econòmic, social i cultural; i creiem que amb l’Aplec ho aconsegueix. Per això el potenciem amb més actuacions per a les cobles, amb més estrenes i una bona oferta hotelera perquè el públic es pugui quedar aquí els tres dies. Creiem que anem pel bon camí i esperem arribar a l’edició número 100 d’aquí a cinc anys.

S’espera que del 2 al 4 de juny del 2023, l’Aplec revalidi les xifres d’assistència de l’última edició, amb més de 2.000 participants. Arrencarà amb un inici de festa a la Plaça de l’Ajuntament, la nit del divendres 2 de juny, que comptarà amb la intervenció d’un pregoner especial. Durant el cap de setmana també es desvetllaran les novetats que s’incorporaran al Concert de Nadal

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *