Laris: conserves gurmet amb tomàquet cultivat a Calella

agrogust ok web

Els productes de Laris surten dels camps de cultiu de tomàquet que Márquez Horticultors té als afores de Calella, pujant la carretera d’Hortsavinyà. Són un dels principals productors de Catalunya i fan gala de la qualitat dels seus fruits, produïts sota controls biològics i de quatre varietats diferents: Monterosa, Montserrat, Rebelión i Cor. El projecte de conserves de tomàquet l’impulsen a partir de l’experiència italiana del petit dels germans Márquez, en Josep Maria, i la necessitat d’aprofitar l’excedent de la seva producció. Amb el seu germà Joan fan l’aposta per crear l’empresa Agrogust i obrir aquesta nova línia de negoci. Van començar venent online però ara ja comercialitzen una gamma de més de 20 elaborats en una botiga física al principal carrer comercial de Calella. El seu és un compromís per l’horta, la qualitat i la innovació que ha tingut premi.

Agrogust va començar a caminar amb la línia de melmelades Laris, de varietats de tomàquet verd i vermell. I ara tenen a botiga online i física una àmplia gamma d’elaboracions que van dels patés a les salses, passant per les conserves en oli, i els dolços. Els carquinyolis amb tomàquets és el més nou que han tret.

Joan i Josep Maria Márquez estan al darrera d’aquesta etiqueta de segell calellenc, que fa una clara aposta pel producte fet amb processos de conservació naturals, a base de cítrics i olis, sense additius, i per a un paladar gurmet. L’auge del quilòmetre 0 en els darrers mesos de pandèmia els ha ajudat en els inicis d’aquest projecte que van posar en marxa per donar sortida als excedents de la producció dels seus hivernacles de més de 25.000 metres quadrats.

Els experiments per a noves conserves i elaboracions els fan a l’obrador que van construir al costat dels camps. Aquí no hi entren ni conservants, ni colorants ni aromes artificials que puguin alterar el sabor genuí dels seus tomàquets.

Són una de les marques que promociona el Maresme dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona. Amb ella, venen Calella i el potencial de la seva terra arreu del món.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *