L’aromateràpia s’utilitza a les sales de parts de l’Hospital Sant Jaume de Calella

aromateràpia

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha introduït una nova pràctica per afavorir el benestar físic, mental i emocional en el moment del part. A les mares se’ls ofereix la possibilitat d’utilitzar olis essencials perquè tenen propietats relaxants. Sempre amb el seu previ consentiment, com a complement als tractaments i medicació prescrita i si el part no presenta complicacions.

Des de finals del 2018, a l’Hospital Sant Jaume de Calella utilitzen l’aromateràpia per afavorir la relaxació de les gestants en el moment del part. L’equip de llevadores ha rebut formació prèvia sobre la seva aplicació. Sobre els beneficis d’aquesta pràctica n’ha parlat a l’Info Migdia la cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Ángeles Añaños.

L’aromateràpia ens ajuda a crear un ambient més agradable i ajudar al benestar físic i emocional de les dones (…) No substitueix res, és un complement a qualsevol altre tractament o medicació per estimular les contraccions. Oferim aromateràpia en forma de difusors, per crear un ambient més agradable, i en alguns casos amb massatges amb olis essencials.

El Sant Jaume recull la tècnica en el pla de part informatiu que es dona a les embarassades; tot i que es pot sol·licitar en el moment del part, si les circumstàncies de la mare i del nen ho permeten.

A les sales de part es treballa amb diferents olis essencials i, a mode de carta d’olors, s’ofereix a les mares triar les aromes que més els agraden.

Tenim uns quants olis i sí que poden escollir entre els que tenen unes mateixes propietats. En tenim de cítrics, que ajuden a la relaxació i la tranquil·litat, la lavanda també té aquesta mateixa propietat. Els demanem l’opinió per utilitzar-los. De vegades els mesclem. Sempre demanem l’opinió, sobretot per saber si n’hi ha algun que no tolera.

La cap de llevadores de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha dit que la majoria de pacients que han utilitzat l’aromateràpia en surten satisfetes. La majoria ho recomana.

Diuen que ho recomanaran. Algunes que han tingut un primer part quan no s’utilitzava, s’han sorprès gratament. Ens han dit que els ajuda i comenten que s’han sentit més tranquil·les i còmodes en aquest moment.

Els professionals del Sant Jaume estan recollint informació de com reaccionen les gestants per elaborar un estudi i veure els beneficis reals d’aquesta pràctica mil·lenària.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *