Calella descarta incorporar seguretat privada per reforçar la vigilància contra els robatoris

El conseller d'Interior, Miquel Buch, reunit amb els representants de les poblacions del Maresme

El conseller d’Interior va reunir-se ahir amb els alcaldes del Maresme per abordar la preocupació ciutadana sobre l’increment dels robatoris en domicilis. Miquel Buch va presentar les dades que indiquen que hi ha un repunt en positiu que permet trencar amb la tendència dels últims mesos, i que això ha anat acompanyat d’un increment de les detencions del 5% respecte el 2017. Va dir que això és conseqüència d’implementar dispositius més selectius i d’una major tasca d’investigació. El conseller també va explicar en què consisteix la prova pilot que s’està duent a terme a Premià de Mar sobre col·laboració puntual de vigilants de seguretat privada. Es dediquen a fer patrullatges al carrer i, a partir dels resultats que se n’obtinguin, Interior estudiarà la viabilitat d’ampliar-ho a altres municipis.

El tinent d’Alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Calella, Albert Torrent, que ahir va assistir a la reunió amb el conseller, ha descartat d’entrada implementar aquesta mesura a la ciutat.

Els ajuntaments petits i que tenen una necessitat immediata de cobrir, com ha passat aquests dies per l’increment de fets delictius, la direcció general els permet tenir agents privats, que van uniformats de l’empresa on treballen, i amb vehicles de l’empresa, i sempre seguint ordres de la Policia Local. Nosaltres ho descartem per ara.

En una entrevista a l’Info Migdia, Torrent ha compartit les informacions que des d’Interior com dels Mossos d’Esquadra es van traslladar als responsables municipals. D’una banda, el canvi de tendència a l’alça en el nombre de robatoris en domicilis que s’havien registrat en els últims mesos. Aquests han estat els fets delictius que han causat alarma al territori, especialment a les poblacions amb moltes urbanitzacions aïllades.

Ha frenat la tendència a l’alça que arrossegàvem del 2018, quan els fets delictius van pujar molt a tot Catalunya i també a la nostra comarcal. Hem invertit la tendència, no és que s’hagin reduït els números, sinó que hem frenat la pujada.

Torrent ha exposat que Calella no s’ha vist tant afectada per aquesta problemàtica que té major incidència al sud de la comarca, si bé se’n continuen registrant casos.

En aquest context, ha celebrat la imminent incorporació de 500 nous agents dels mossos, que sortiran de l’acadèmia el pròxim mes de juny. Torrent avança que aniran a cobrir les destinacions turístiques i, per tant, part es traslladaran a la comissaria de Pineda de Mar.

Com que el curs acaba el mes de juny se’ls enviava al litoral català per reforçar les zones turístiques i després de l’estiu ja els redistribuïen. L’altra bona notícia és que la comissaria de Pineda tindrà agents acabats de sortir de l’escola.

Interior va demanar ahir als alcaldes i responsables de Seguretat del Maresme que ajudin a incrementar la coordinació entre cossos i a reclamar un enduriment del Codi Penal. Torrent diu que el Govern local comparteix aquesta necessitat.

El gran problema que tenim ara, i no és culpa dels jutges sinó dels polítics –i no en sé els motius–, és que s’ha anat relaxant el Codi Penal respecte la resta de països. Hi ha fets que han deixat de ser delictes, quatre furts són una falta, la reincidència és més difícil de perseguir.. i les penes són més baixes que en d’altres països i això podria crear un efecte crida perquè aquí, si em permeteu l’expressió, tot surt més barato.

D’altra banda, i per afrontar la nova normativa que permet la prejubilació dels policies locals als 59 anys, el conseller d’Interior va anunciar que el Maresme serà prova pilot en la creació d’una borsa d’agents.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *