L’Associació Cultural Codina proposa convertir el parc infantil del barri en un espai de lleure per a totes les edats

L’Associació Cultural Codina ha demanat a l’Ajuntament de Calella redistribuir els usos del parc infantil del carrer Puig de Popa per convertir-lo en un espai d’esbarjo a l’aire lliure amb diferents activitats per a totes les edats. L’objectiu d’aquesta proposta és dinamitzar una àrea que consideren desaprofitada i dotar-la d’una oferta més àmplia. Ho va anunciar el president de l’entitat, Vicenç Martínez, en una entrevista al programa Ona Maresme on també va aprofitar per fer balanç del primer any d’activitat al seu local social.

L’associació està treballant per aconseguir que el parc infantil, ubicat a Puig de Popa, pugui esdevenir una extensió del local de l’entitat. El nou espai, que constaria d’uns 600 metres quadrats, podria disposar de pistes de petanca, un espai per fer gimnàs a l’aire lliure, una zona per diverses activitats recreatives i un pipican, entre d’altres, tot plegat mantenint també la zona de gronxadors però reduint-la. Segons ha explicat el president de l’entitat, Vicenç Martínez, en una entrevista a Ona Maresme, aquesta proposta permetria que l’espai sigui utilitzat per persones de totes les edats, fent-lo més atractiu i dinàmic.

Hi ha un parc infantil al carrer Puig de Popa que està molt descuidat i molt infrautilitzat. És un espai molt gran i el que volem és convertir-lo en un espai de trobada per gent del barri. Volem poder disposar d’un espai per la gent gran, que és el col·lectiu majoritari del barri, amb pistes de petanca, gimnàs a l’aire lliure, uns bancs… Un espai agradable i complet que faci que no haguem de baixar a Calella.

L’associació ha mantingut converses amb l’alcalde Marc Buch, el qual, segons expliquen, s’ha mostrat disposat a estudiar la proposta. En aquest sentit, des de l’entitat confien que l’Ajuntament valorarà positivament la proposta i que així es podrà disposar d’un espai que ofereixi una àmplia varietat d’activitats i que sigui atractiu per a totes les persones de la zona.

Jo vaig parlar amb l’alcalde i està conforme. Ho va veure molt bé. Són actuacions necessàries i el que demanen no són grans inversions. Demanem que el barri tingui més qualitat de vida i que als veïns no els falti de res. Fem tot el que podem des de l’entitat, però necessitem el suport del consistori.

Precisament, l’Associació Cultural Codina de Calella ha celebrat aquest passat cap de setmana el primer aniversari del seu local social. Ho van fer amb una botifarrada que va comptar amb la presència de diferents alcaldables. Durant el dinar de germanor, els membres de l’entitat han aconseguit reunir en un mateix dinar a l’alcalde Marc Buch, candidat de Junts per Catalunya a Calella, a l’alcaldable d’Estimem Calella, Enric Gómez, i el de Calella en Comú Podem, Sebastian Tejada.
Segons Martínez, la trobada va ser una oportunitat per als membres de l’Associació Cultural Codina de Calella per a presentar les seves propostes i inquietuds als candidats, i per als mateixos alcaldables per a mostrar el seu suport a les iniciatives ciutadanes i escoltar les necessitats de la comunitat.

Hem convidat a tots els polítics que vinguin a la zona. Ells venen a proposar els temes que els interessen i nosaltres els hi traslladem les nostres inquietuds i és molt enriquidor. A més, hem aconseguit una cosa inèdita, ajuntar en un dinar a tres candidats. Va anar molt bé, una cosa és la política i l’altre el tracte personal i són magnífics tots.

Durant l’entrevista a Ona Maresme, Martínez també va fer balanç del primer any d’activitat al local de l’entitat, on durant la setmana, ofereixen diversos tallers i activitats amb el suport de voluntaris que els imparteixen. Entre les activitats que fan hi ha classes de ioga, conversa en català i anglès, gimnàstica, meditació guiada, ball en línia, tallers de costura i pintura i classes de salsa i sevillanes. A més, també disposen d’un servei d’assessoria jurídica a demanada pels socis i sòcies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *