Les obres d’ampliació de l’hospital començaran a principis d’estiu del 2023

El projecte d’ampliació de l’Hospital s’executarà durant 60 mesos, a comptar des de divendres passat, segons recull el calendari elaborat pel Departament de Salut. Això ens situa a novembre de l’any 2025, si tot avança segons el previst. Però les obres no començaran de forma immediata. Aproximadament durant els pròxims 28 mesos, la feina serà més de despatx: es farà la tramitació de planejament urbanístic, s’elaboraran els nous plans funcionals del centre hospitalari i es farà la redacció del projecte d’ampliació de les instal·lacions en 15.000 metres quadrats. A partir de llavors, es licitarà i s’executarà l’obra.

Així ho anunciava el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, divendres passat des de Calella. Les obres s’allargaran uns 2 anys.

Aquest és un treball que es fa en paral·lel a la resta de tramitació de tipus urbanístic i preparatori. Això acostuma a allargar-se la meitat del temps del projecte, ens n’anirem a uns 28 mesos per tenir-ho enllestit. El període constructiu, és el més senzill, però seran entre 20 i 26 mesos entre que comencen i s’acaben. Aproximadament serà això.

Durant dos anys, el personal de l’Hospital conviurà amb les obres, que arrencaran a principis de l’estiu del 2023, segons el calendari de Salut. Els últims quatre mesos es reserven per a l’equipament i el trasllat a les noves instal·lacions que resultaran d’aquest important projecte, pel qual es preveu una inversió de 36 milions d’euros. També s’haurà de reforçar la plantilla per posar en marxa el nou Sant Jaume.

És obvi que hi haurà d’haver creixement professional i segurament també reorganització de les estructures com a conseqüència dels plans funcionals, abans de l’acabament d’obres. En això no ens cal tenir-ho tot acabat.

Les obres de l’aparcament de tres plantes amb capacitat per a 300 vehicles, a càrrec de l’Ajuntament de Calella, serà de les primeres coses que es faran realitat. El calendari d’execució que han acordat les dues administracions situa l’inici del projecte d’aquí a sis mesos, a mitjans del 2021. L’obra tindrà un cost de 2 milions d’euros, pel cap baix, i durarà un any i mig.

calendari execució

Font: Departament de Salut

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *