L’associació de comerciants promou l’ús de bosses de paper entre els establiments

bosses

Els petits comerços podran cobrar de forma voluntària les bosses de plàstic que es dispensin a les seves botigues. No ha entrat en vigor la normativa catalana que contemplava la prohibició de distribuir-les de forma gratuïta, prevista per l’1 de gener del 2016 d’acord amb l’establert al Pacte per la Brossa signat el maig del 2015 entre l’Agència de Residus de Catalunya i el sector comercial. Des de l’associació Calella Centre Comercial ja s’està treballant en la sensibilització dels establiments adherits, als quals ofereix la possibilitat d’adquirir bosses de paper logotipats en condicions força interessants per preu i quantitats.

L’associació de comerciants Calella Centre Comercial vol avançar-se a l’aplicació de la normativa que acabarà prohibint, tard o d’hora, la distribució de bosses de plàstic als comerços; com ja passa en supermercats o grans cadenes.

És per això que, darrerament, ha reforçat l’oferta de bosses de paper als seus associats, facilitant així una adaptació progressiva a la normativa. “L’avantatge de formar part de l’associació és que poden comprar les bosses de paper en petites quantitats però al preu de grans quantitats. Fem una compra bastant grossa, assumint la inversió, i ara oferim a les botigues dues mides de bossa”, ha explicat el president de Calella Centre Comercial, Xavier Nogué, qui recorda la necessitat d’utilitzar materials reciclables que no castiguin al medi ambient.

Tot i que s’havia previst que la regulació catalana estigués enllestida per aquest primer de gener del 2016, convertint Catalunya en pionera en matèria ambiental, però finalment no ha arribat a punt. Davant d’això, l’Agència Catalana de Residus ha posat en marxa una campanya per animar als botiguers a cobrar voluntàriament per les bosses de plàstic que dispensi als seus clients.

Les bosses de plàstic, a més de consumir recursos en la fase de producció, comporten altres impactes sobre el medi ambient. Degut al seu pes, són fàcilment transportables pel vent i poder arribar a ser consumides pels animals, o arribar al mar amb greus conseqüències sobre els ecosistemes. Es calcula que al fons de la Mediterrània hi ha uns 250 mil milions de petites peces de plàstic.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat