L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, pendent de rebre els ajuts del 2017

L'Espai amic, un dels espais de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital (AVAH)
L'Espai amic, un dels espais de l'Associació de Voluntaris i Amics de l'Hospital (AVAH)

La intervenció de les finances de la Generalitat per part del govern espanyol ha provocat que moltes entitats del tercer sector no hagin rebut les subvencions. L’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital (AVAH), per exemple, no ha rebut els diners del 2017, uns diners que, habitualment, reben entre juny i setembre.

Així ho ha confirmat el director de l’AVAH, Josep Puig, avui al programa La Ciutat.

“Encara no hem cobrat. Totes les entitats del tercer sector, amb una mica de sort, els diners del 2017 potser els cobrarem abans de cap d’any, però no està clar que no es cobrin a finals de gener. Però això ja ve d’abans del 155 que ara sembla l’espantall de moda. Abans del 155 ja teniem intervinguts els comptes. Totes les entitats han hagut d’anar a tirar crèdits, demanar diners per poder pagar les nòmines a final de mes del seu personal, perquè amb tot l’any no s’ha cobrat. I com que suposo que això fa una mica de mal si ho retrassen més, ara sembla que ho tiren endavant”

L’Estat va ordenar el control de les finances al juliol per evitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. A finals de setembre, però, Hisenda va intervenir de forma total els comptes de la Generalitat, fet que ha provocat el retràs en el pagament a les entitats del sector social. Ho ha explicat Manolo Garcia, membre de l’Associació de Veïns Calella Centre.

“A nivell d’entitats socials, s’ha produït un retràs per culpa de l’aplicació del 155. La Generalitat ja tenia adjudicades les subvencions per tot el tipus del tercer sector, i el que ha fet el 155 és ‘com mano jo, ja pagaré quan jo vulgui’. Això és el que han fet i en altres àmbits, també”

L’aplicació de l’article 155 també es nota a les aules. Yas Argáz, membre del CDR de Pineda, ha denunciat que els professors tenen por de fer debats perquè hi ha famílies que els acusen d’estar adoctrinant als alumnes.

“El professorat es pensen a l’hora de fer o de dir perquè amb aquest tema de l’adoctrinament hi ha pares, és una quantitat mínima però n’hi ha, que els venen a dir que ‘ull amb el que estàs dient que estàs adoctrinant’. Per exemple, quan va haver l’empresonament, que la gent feia el minut de silenci a les 12 al seu centre de treball, tenien por de fer-ho però no per fer-ho, sinó perquè passen mares i pares i no és que se’ls assenyali, però si que els venen a dir després. Que un mestre no pugui parlar o no pugui fer un debat quan el debat és pluralitat, el debat és que cadascú pugui dir el que vulgui, això és democràcia, que tothom puguem expressar-nos, que s’ho hagin de repensar és una mica anar diluint”

Justament avui es compleix un mes de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del Govern espanyol.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *