L’associació Mandràgora organitza fora del Canet Rock un punt lila

PUNT-LILA

El punt lila és un espai per comunicar qualsevol actitud masclista que es dugués a terme durant el festival.

Yasmina García, membre de l’Associació Mandràgora, ens explica on seran, en quin horari i servei oferiran.

Estarem a la sortida del festival, just davant. I serem des de les 16h fins a les 06:00h. Estarem fora del recinte però estarem just davant oferint suport, el servei d’atenció a les víctimes i just al costat tindrem una parada de l’Associació feminista Mandràgora amb productes d’higiene femenina sostenibles (compreses, copes menstruals, etc.).

En cada torn hi haurà com a mínim tres noies i en horari de màxima afluència poden ser fins a 5 noies o del col·lectiu LGTBI.
Les persones que es trobaran al punt lila estan formades per actuar i saber a qui dirigir-se en cas que es produeixi qualsevol situació de discriminació. En el cas de l’interior del recinte, Canet Rock ha engegat un protocol en contra de les violències masclistes tot i que, “no tots els treballadors tenen formació”, explica Garcia.

Aquest punt ha de servir per conscienciar als assistents i posar de manifest la necessitat de treballar per una societat més justa i igualitària. Garcia diu que les accions d’aquest punt també serveix per recollir informació i demostrar quin és el masclisme o LGTBIfòbia que patim cada dia.

En primer lloc hi serem per donar suport a les víctimes d’agressions CIS heteropatriarcals. És a dir, ja siguin masclistes com LGTBIfòbiques, i per donar informació, conscienciar o sensibilitzar mitjançant activitats o dinàmiques molt senzilles com per exemple, anotar l’experiència que hagis pogut tenir o fer el mateix però a un Iceberg d’agressions masclistes que van des de l’assassinat fins a l’insult, mirada o l’assetjament que són els més invisibilitzats i dels que no tenim constància.

Tant la formació de les integrants com el punt lila és un dels resultats dels pressupostos joves, que serviran per segona vegada -després de la primera acció per Barraques- informar fins on les dones reben violència, en quin grau i com n’estan de normalitzades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *