En marxa la substitució de la gespa del camp de futbol de La Muntanyeta

mutanyeta4

Han començat a comptar els sis mesos que es calcula que duraran les obres de remodelació de la zona esportiva de La Muntanyeta, el projecte d’inversió municipal més important de l’any –compta amb un pressupost d’1,3 milions d’euros– i que s’ha mantingut malgrat l’impacte de la crisi del coronavirus. El tinent d’Alcaldia d’Esports, Marc Buch, ha recordat que es tracta d’una actuació que neix del consens d’entitats i de bona part dels partits polítics municipals, i que tindrà un retorn social molt important. A més que permetrà ampliar l’oferta esportiva amb “equipaments de primer nivell”, ha afegit Buch.

El projecte global de remodelació de la zona esportiva s’ha dividit en dues fases, que arribaran a executar-se de forma paral·lela, amb la intenció que a principis del 2021 s’hi pugui tornar a fer activitat. Els treballs se centraran primer en el camp de futbol, que passarà a tenir gespa artificial, i tota l’àrea d’atletisme.

Per un costat la substitució de la gespa natural per artificial i del paviment d’atletisme i remodelació de la zona de salt. En paral·lel, està en marxa el concurs per la reforma dels vestidors, que ja estava previst que anés més tard perquè s’iniciïn també en breu.

Es farà una nova distribució del recinte dels vestidors, que s’ampliarà amb un tercer espai, s’independitzaran els accessos dels jugadors i es canviarà el sistema de producció d’aigua calenta. Buch explica que tot el projecte té una especial cura amb la sostenibilitat i que s’instal·laran sistemes que ajuden a mitigar els efectes del canvi climàtic.

La instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a tota la coberta dels vestidors. I una altra part és la substitució de la caldera de gasoil per una de biomassa, que redueix molt les emissions contaminats; i això s’acompanya d’un sistema de climatització ACS molt més eficient. L’enllumenat també serà d’alta eficiència.

Segons les previsions, la intervenció a La Muntanyeta estarà enllestida a principis del 2021. A partir de llavors en podran fer ús les entitats esportives locals i també els centres educatius que han sol·licitat espais exteriors a les seves instal·lacions per complir amb les noves mesures de seguretat sanitària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *