L’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora elabora un decàleg contra la violència masclista

0b37e491-1200-4244-8d77-8188f286eb87

L’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora ha elaborat un decàleg per a l’eliminació de la violència masclista, un text que havien de llegir el passat divendres a la plaça de l’Ajuntament però les condicions meteorològiques ho van impedir. Avui han vingut als estudis de Ràdio Calella TV per fer públic el document en aquesta setmana plena d’actes que culminarà el diumenge amb la commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La Mònica Creus, l’Aroa Camacho, la Susana Iglesias i la Sandra Castillo, membres de l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora, han dit que des de l’any 2003, gairebé mil dones han estat assessinades; més de 50 durant aquest anys. Per això, han realitzat un decàleg en el que expliquen tots els tipus de violència i donen recolzament a les dones que pateixen aquestes situacions.

Per fer aquest decàleg, s’han basat en les seves pròpies experiències, en el que voldrien expressar però que, a vegades, no s’atreveixen.

Cada una de les dones de l’associació ha decidit què volia dir-li a la societat. Hem tingut tota la llibertat del món per dir allò que volíem expressar i que a vegades no saps dir al dia a dia però que vols dir. Que estàs farta d’aquella cosa en concret. Ha sortit de les experiències, del que cadascuna voldria dir, no hi ha hagut cap premissa de què s’ha de dir. Sobretot, també volem que la gent sàpiga que la violència no és només que et donin una pallissa. Hi ha altres tipus de violències més silencioses però que també existeixen.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a les membres de l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat