L’episodi de pluges deixa a Calella 124,8 litres per metre quadrat

rieracapaspre

El tancament de la Riera Capaspre al trànsit és l’única afectació que es manté hores d’ara a Calella com a conseqüència d’aquest últim i intens episodi de pluges. Segons informa el portal Meteoclimàtic a partir de les dades recollides per una estació meteorològica privada instal·lada al carrer Jovara, a primera línia de mar, la precipitació acumulada dels últims sis dies ha estat de 124,8 litres per metre quadrat. La xifra s’assimila als màxims recollits al nord del Maresme i a la comarca de la Selva, on l’avinguda de les rieres i el tancament d’alguns camins i carreteres secundàries ha estat la tònica dels últims dies. Ha preocupat especialment la crescuda de la riera de la Tordera, que no s’ha desbordat però està al límit.

Calella ha superat sense gaires estralls aquest últim episodi de pluges, al marge de l’habitual tancament de la Riera Capaspre, que continua tallada al trànsit, o inundacions de carrers, com el del carrer Costa i Fornaguera amb Anselm Clavé del que ens fèiem ressò divendres passat.

L’episodi tempestuós es pot donar per finalitzat, encara que en els pròxims dies puguin haver-hi alguns plugims. Així ho ha explicat el responsable del Servei Meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra, qui en una entrevista a l’Info Migdia ha explicat que les pluges dels últims dies aquí a la comarca entren dins els paràmetres habituals de l’època. També ha analitzat els efectes que ha tingut sobre la Tordera i ha vinculat el comportament pluviomètric d’aquest any amb el canvi climàtic.

Pedeu escoltar-la a continuació.

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Solo se mira que la Riera aguantase el chaparrón , claro como quien dice recién estrenada , no mira; las tuberías rotas de las calles conlindates , gatitos muertos por tantísima lluvia , calella es el pueblo más. Incivico que existe en toda Catalunya tienen los animalitos desatendidos los callejeros y los que tienen en la gatera está descuidados y enfermos encerrados y desamparados a su suerte ,señora alcaldesa preocúpese de las. Cosas importantes y como no de las menos importantes para usted , dese una vuelta por las calles Montnegre Codina. Y vera tuberías explotadas y animalitos muertos. Visite la gatera es deplorable , sin más comentarios,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *