L’ATC es reuneix d’urgència per avaluar la crisi del coronavirus

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Gran preocupació entre l’empresariat turístic calellenc pels efectes que pot tenir la crisi del coronavirus. És per això que la junta directiva de l’ATC (Associació Turística de Calella), entitat que representa l’activitat d’allotjament i de restauració, ha convocat per aquest matí una reunió extraordinària i d’urgència per fixar l’estratègia a seguir amb l’objectiu de salvar la temporada de forma “raonable”. Així ho ha explicat la presidenta Sònia Hernández, qui ha reconegut que en els últims dies s’han cancel·lat moltes reserves i que això els porta a donar pràcticament per perduda la Setmana Santa.

L’ATC explica que s’està visquent una crisi sense precedents i que hores d’ara és imprevisible conèixer quina afectació tindrà sobre l’activitat turística a Calella. Amb tot, i per avaluar la situació i, si és possible, fixar estratègia i solucions, l’empresariat es reuneix aquest matí de forma extraordinària davant les noves mesures de contenció que han decretat les institucions internacionals.

La cancel·lació del programa Imserso, la restricció de vols i les crides a evitar el màxim els contactes socials estan tenint ja una incidència sobre el sector local, tal com ha reconegut la presidenta de l’entitat, Sònia Hernández, qui dona pràcticament per perduda la Setmana Santa.

Jo sí que la dono per perduda (…) S’estan cancel·lant moltes reserves fetes. Sí que hi ha hotels oberts, però amb molt poca gent perquè hi ha por al virus (…) Un establiment de Calella que havia de rebre 150 italians i va ser el mateix establiment que va anul·lar la reserva, no el client. Un altre que havia tenir asiàtics, pel març, abril i maig; també cancel·lat.

L’empresariat turístic confia que tot i que el primer impacte serà negatiu, la temporada es podrà tancar de forma “raonable”; en la línia del que expressava aquesta mateixa setmana l’alcaldessa de Calella i responsable d’Economia Local.

Sincerament, ho veiem negre en aquest moment però si hi ha un comportament general de sentit comú, solidaritat i responsabilitat es podrà aturar. Posant llarg, un mes, per després encarar una temporada turística raonable. Negre, negre tot l’estiu no, però ara sí.

S’agraeixen les mesures anunciades pel Departament d’Economia de la Generalitat, que ahir decretava una moratòria del pagament de la taxa turística. “Totes les decisions que vagin en la línia de flexibilitzar pagaments són molt positives”, ha dit Hernández. La presidenta de l’ATC ha recalcat la doble preocupació del sector davant la situació actual: pel negoci però també pels efectes sobre les persones, els clients i els treballadors dels establiments.

Ens preocupa per l’economia però sobretot per les persones. Perquè treballem amb persones, i ens preocupa aquesta doble vessant: els que ens visiten i els que treballen amb nosaltres. Les mesures que s’estan prenent són les adequades i esperem poder recuperar la normalitat el més aviat possible.

El Govern de la Generalitat ha aprovat una nova línia de préstecs de fins a 1.000 milions d’euros per garantir la liquiditat de les empreses i mantenir els llocs de treball.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat