L’atur d’abril a Calella baixa fins el 13,75%

carrer església

El mes d’abril ha tancat amb 1.123 calellencs i calellenques en situació d’atur registrat, una xifra inferior a la del març passat (-3,44%) i sobretot, també, a la d’un any abans (-25,68%). Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la davallada s’ha replicat en termes generals al conjunt del territori, on s’encadena el dotzè mes consecutiu de millora de les dades d’ocupació.

Calella, amb una taxa d’atur registrat d’abril del 13,75%, és la tercera població maresmenca més afectada per la desocupació, segons es desprèn de l’informe laboral del Consell Comarcal. Està per darrera de Pineda de Mar (15,62%) i de Tordera (14,12%). A l’altre extrem, com a poblacions amb una taxa d’atur registrat inferior, hi ha Cabrera de Mar (4,78%), Alella (5,01%) i Tiana (5,10%).

Al conjunt del Maresme, l’índex de desocupació se situa en el 10,61% i encadena el dotzè mes consecutiu de baixades. En l’actualització de les dades, es confirma que l’atur comarcal està altament feminitzat, amb 12.965 dones inscrites com a demandants d’ocupació sense feina per davant de la xifra de 9.686 homes. Per edats, el grup on es concentra més desocupació és la franja de 55 a 64 anys; i per sectors econòmics, destaca el serveis, on arriba a una xifra altíssima del 71,33%.

La desocupació maresmenca es manté per sobre de la mitjana provincial (9,85%) i la catalana (9,80%).

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *