Un estudi conclou que la transmissió del coronavirus entre nens i adults és baixa

estudi vall d'hebron

A poc menys de dues setmanes per la tornada a les escoles els pares poden respirar alleugerits. I és que un estudi de la Vall d’Hebron conclou la transmissió del coronavirus de nens a adults és baixa. En concret, tan sols un 3,4% dels casos estudiats entre menors van ser transmissors d’aquest virus dins el seu propi nucli familiar. Entre març i abril 163 menors de 18 anys va donar positiu a Catalunya. D’aquest han pogut estudiar 89 famílies i només en tres casos han demostrat que l’origen del contagi era per un menor. A més, en dos d’aquests tres casos el menor tenia ja 17 anys.

L’estudi es va realitzar des del passat 1 de març fins al 31 de maig i també han vist com els més menuts van patir quadres específics i poc greus. Segons el cap de la Unitat de Patologia Infecciosa de Pediatria de Vall d’Hebron, el doctor Pere Soler, això pot ajudar a les escoles en el seu retorn.

El que és clar, és que el risc 0 no existeix, i tampoc existirà per les escoles. Tindrem casos i haurem d’aïllar a grups. Però no serà res que no passi a fora les escoles. A diferència dels centres educatius, moltes de les coses que fem fora no són imprescindibles. Per tant amb les dades que tenim podem dir que no és una activitat de risc tornar a les escoles.

En els menors la malaltia pot ser més difícil de detectar. Els nens però tenen menys complicacions i no s’haurien de considerar població vulnerable els pacients pediàtrics amb asma. Encara s’esperen més resultats i ja s’ha entrat en una segona fase on s’estan estudiant 357 pacients nous que van tenir un diagnòstic positiu per coronavirus de l’1 de juny al 26 d’agost.

Amb aquest estudi a la mà consellera de Salut deia que les seran les últimes a tancar, però demana prendre mesures els 15 dies que falten abans de començar el curs.

Per poder tenir els menys problemes possibles a l’escola cal baixar la incidència a la comunitat. Aquesta és una relació claríssima. Tenim dues setmanes, dues setmanes molt importants de baixar el ritme i reduir la transmissió del virus.

Alba Vergés va dir també que si es van tancar les escoles al març, va ser perquè es creia que els nens, igual que passa amb la grip comuna, eren transmissors del virus.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *