L’atur del maig a Calella cau fins el 13,83%

Imatge d'arxiu

1.100 calellencs i calellenques estaven inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina en finalitzar el maig. Una baixada de l’1,69% respecte el mes anterior, seguint la tònica al conjunt de la comarca del Maresme i la província de Barcelona. El Repor d’Atur mensual que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata la cronificació de la desocupació entre les persones majors de 45 anys.

El 59% dels aturats maresmencs te més de 45 anys, segons l’anàlisi fet per l’organisme supramunicipal, que destaca també l’elevada feminització de la desocupació a la comarca. La taxa d’atur femenina es troba gairebé 5 punts per sobre de la masculina. De les 24.431 persones sense feina, 14.080 són dones. I a això s’afegeix una tercera dada: el 42,67% són aturats i aturades de llarga durada.

Les dades del mes de maig deixen el Maresme amb una taxa d’atur del 12,05%. La reducció de l’atur ha estat la nota dominant a tots els sectors econòmics, més significativament a l’agricultura amb un descens del 8,51%.

En la comparativa mensual, 22 dels 30 municipis del Maresme han registrat reducció de l’atur. Calella, com també Tordera, Santa Susanna, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallata, Premià de Mar, Pineda de Mar, Palafolls, Mataró i Malgrat de Mar han comptabilitzat un lleuger increment.

Tiana, amb una taxa d’atur del 6,19%, és el municipi del Maresme amb menys desocupació. A l’altre costat de la balança. Pineda de Mar no abandona la seva condició de municipi més afectat per l’atur, amb una taxa del 16,38%.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *