L’Insitut Bisbe Sivilla condemna l’agressió xenòfoba a dos dels seus alumnes

Imatge d'arxiu

Van partir-la a la sortida de l’establiment de Vilassar de Mar on estan realitzant les pràctiques. Són estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Pastisseria i dona la casualitat que un dels seus professors viu al mateix mateix edifici, que va ser qui va avisar a la Policia. Els fets han estat denunciats.

El centre educatiu ha volgut fer pública la seva solidaritat amb les víctimes de l’agressió que defineix com a xenòfoba per l’origen dels dos joves. Ha publicat un missatge al web del centre educatiu i ho ha repetit aquest matí la directora de l’institut, Eva Sánchez, en una entrevista al programa La ciutat. Ha relatat com van anar els fets i ha explicat que un d’ells va patir una fractura del peroné.

Per sort, un dels professors del Cicle de Pastisseria viu sobre el restaurant on va passar, que per això coneix als propietaris i hi tenim gent fent pràctiques, va sentir els crits i va sortir al balcó, i va trucar a la Policia. Va ser una agressió amb conseqüències, un alumne es va trencar el peroné. Va ser una agressió gratuïta perquè no els agradaven aquells nens.

La directora ha explicat que a més de les conseqüències físiques que han patit a resultes de l’agressió, els dos alumnes continuen estan afectats a nivell psicològic.

Primeres sensacions l’endemà de començar la Selectivitat

Dels 123 alumnes calellencs que realitzen aquests dies les proves de selectivitat, 44 són de l’Institut Bisbe Sivilla. Avui s’han examinat de les proves comunes d’Història i Llengua estrangera, i a la tarda hi haurà les proves d’assignatures específics.

Eva Sánchez ha dit orgullosa que tenen un 100% d’aprovats a la selectivitat, i que esperen mantenir el nivell. Respecte els exàmens d’ahir, li han comentat que el d’Economia va ser més difícil que l’any passat.

Sempre que una matèria ha estat difícil, l’any següent és una mica més fàcil. Ahir, per exemple, dèien que Economia havia estat molt difícil, castellà i català tenien la sensació que els havia anat bé, Química també, però els alumnes que van fer Economia van dir que era força difícil”

Els alumnes calellencs s’examinen a l’Escola de Teixits i Punt de Canet de Mar, on també es farà la selectivitat al setembre per a aquells que han suspès alguna assignatura i tenen les extraordinàries.

Tenim 73 alumnes a Segon de Batxillerat, però no tots van a la Selectivitat i tenen interès en entrar a la Universitat, alguns fan Cicle de Greu Superior i d’altres s’incorporen al món laboral. O els que han de repetir i estan pendents de fer les extraordinàries. Ara finals de mes fan extraordinàries qui li ha quedat alguna matèria, i són els que es presenten al setembre.

La directora de l’institut Bisbe Sivilla ha admès que la filosofia del centre és “collar” als alumnes quant a exigència perquè surtin ben preparats. Quant a la metodologia, ha explicat que han començat a aplicar el treball per projectes a l’ESO i que progressivament s’anirà estenent a la resta de cursos.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *