L’atur es manté el mes de gener a Calella

El mes de gener ha tancat amb 996 persones a l’atur, les mateixes que el mes de desembre. Calella no suma ni resta aturats aquest principi d’any, i la taxa se situa a l’11,87%. És una de les dues poblacions maresmenques que no ha registrat cap canvi respecte al mes anterior, mentre que en la mitjana maresmenca l’atur ha pujat per quart mes consecutiu.

Durant el gener a Calella hi ha hagut 996 persones a l’atur, el mateix nombre que el mes de desembre. La taxa d’atur actual és de l’11,87% i, respecte al gener de l’any passat,  ha baixat notòriament, un 8,46%.

La dinàmica de la comarca marca un augment de l’atur per quart mes consecutiu i, aquest darrer, ha augmentat sobretot entre els més joves, que s’enfila al 8,92%. En total hi ha 21.259 persones a l’atur al Maresme, que suposa una taxa del 9,67%. El col·lectiu que més atur registra són els majors de 45 anys, que arriben el 62,41% en la taxa. També hi ha més dones aturades que homes, amb una taxa d’atur registral de l’11,36% per elles i un 8,06% per a ells.

Segons les dades, analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, l’atur ha augmentat a 18 municipis, i Pineda de Mar els lidera amb una taxa del 13,43%. A Montgat el nombre d’aturats s’ha mantingut, mentre que ha baixat a 10 municipis maresmencs. Tiana és la localitat que registra menys desocupats, amb una taxa del 4,79%.

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *