L’atur puja a Calella fins el 18%

Calella tanca l’octubre amb una taxa d’atur del 18%, registrant el segon increment mensual consecutiu després de l’acabament de la temporada turística. La tendència es repeteix a nivell comarcal i català, tot i que Calella se situa per sobre de la mitjana.

El final del mes d’octubre, quan a Calella encara hi ha certa activitat vinculada al negoci turístic, ha fet incrementar en 113 persones el nombre d’inscrits a les llistes de l’atur. En total, ara hi ha 1.469 calellencs i calellenques sense feina. La taxa s’enfila fins al 18%, superior al registre d’octubre del 2014 (16,43%) i del 2013 (17,70%).

Són dades extretes de l’històric de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme -disponibles en línia-, on es pot comprovar que, percentualment, aquest any 2015 està tenint un comportament pel que fa a la desocupació sensiblement a l’alça respecte el 2014.

L’increment a l’atur en el tercer trimestre de l’any és una tendència que es repeteix a nivell comarcal i també català, si bé les mitjanes són inferiors a la dada local. Al Maresme, la taxa d’atur s’ha situat en el 16,99%, a la província de Barcelona és del 15,11% i al conjunt de Catalunya del 15,19%.

A la comarca, Pineda de Mar continua sent el municipi més afectat per la desocupació, amb un índex del 23,05%, seguit de Tordera, amb el 20,82%, i Mataró, amb el 20,46%. L’índex més baix es dóna a Cabrera de Mar, on l’atur afecta el 9,10% de la població activa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *